60 нови съчленени MAN Lion’s City G CNG за София

14.11.2018

60 нови съчленени MAN Lion’s City G CNG за София

Новите 60 броя съчленени 18-метрови автобуси за столицата ще бъдат от модела MAN Lion’s City G, работещи на сгъстен природен газ (CNG).

Автобусите ще пристигнат в София в началото на 2019 година. Те са в изпълнение на конкурса на Столичен автотранспорт ЕАД за обществена поръчка за доставка на лизинг на 60 нови съчленени нископодови газови автобуси. Победител в конкурса е дъщерното дружество на Сосиете Женерал Експресбанк, в партньорство с МВБ Трак енд Бъс България (официален представител на MAN Truck & Bus AG) и е с 8-годишен период на финансиране. За закупуването на автобусите е била сключена лизингова сделка между Столична община и „Сожелиз България“ ЕООД. Общата сума на лизинговия договор възлиза на 40 556 334 лева, включително лизинговото оскъпяване. Цената на един автобус без лизингово оскъпяване е 553 499,89 лева.

Новите 60 съчленени нископодови автобуси MAN Lion’s City G са със задно разположени двигатели, покриващи еконормата Евро-6. Автобусите ще бъдат с климатизация в пътническия салон и кабината на водача, механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички, със система за накланяне на автобуса на спирки и със звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Бутилките за сгъстен природен газ ще са от композитни материали, съобразени с последните европейски изисквания.

Гаранционното и сервизно обслужване на автобусите ще се извършва от МВБ Трак енд Бъс България. Компанията спечели предишния конкурс от 2013 г. за доставка на 126 съчленени газови автобуса за столичния градски транспорт със същия модел - MAN Lion’s City G CNG, който малко по-късно стана носител на престижната награда Автобус на годината 2015.

<< Обратно към новините