MAN разширява автобусния си завод в Полша заради MAN Lion’s City Е

17.10.2018

27,4 млн. евро ще бъдат инвестирани в съоръжения за производство на електрически автобуси в Стараховице

MAN разширява автобусния си завод в Полша заради MAN Lion’s City Е

Автобусният завод на MAN Truck and Bus в полския град Стараховице ще бъде разширен, за да поеме производство на електрическите автобуси на немската марка.

От MAN Truck and Bus съобщават, че ще инвестират в съоръжението около 27,4 млн. евро. Планираните дейности по разширението и преустройството ще приключат до края на 2021 г. А производството на новия електрически градски 12-метров модел MAN Lion’s City Е, представен през септември по време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер, трябва да стартира още през 2020 г.Заводът в Полша е основен за немския гигант при производството на градски автобуси с нисък под. 1724 автобуса са слезли от производствената линия там само през последната година.

Бившият завод на полската малка камиони Star e собственост на MAN от края на миналия век. До преди година в него се произвеждаха отделни детайли, възли и агрегати за автобусите MAN и Neoplan. През 2017 г. заводът бе разширени и обновен, а в него бяха прехвърлени всичките производствени мощности за градски автобуси на MAN Bus от завода в Познан, който бе затворен.

Сега всички нископодови градски автобуси MAN – дизелови, газови и хибриди, както и шасита за градски автобуси на MAN излизат от Стараховице. Годишният капацитет е 1500 завършени автобуса. Нетипично за автобусно производство в завода много от дейностите са роботизирани. 99 на сто от влаганите в автобусите части са собствено производство на немския концерн.

<< Обратно към новините