Renault Trucks - от 3 до 26 тона на ток

02.10.2018

Renault Trucks - от 3 до 26 тона на ток

След над десет години експерименти, проведени и в реални условия при клиенти, Renault Trucks представи на IAA Nutzfahrzeuge 2018 l в Хановер второто си поколение изцяло електрическите камиони, напълно готови за ежедневна работа.

Моделите са три, в диапазона от 3,1 до 26 т пълна маса, предназначени за работа по пътната мрежа: Master Z.E., D Z.E. и D Wide Z.E. Предлагането на Master Z.E. вече започна. По-тежките - Renault Trucks D Z.E. и Renault Trucks D Wide Z.E. ще се произвеждат в завода в Бленвил сюр Орн, Нормандия, и ще бъдат в търговската мрежа през 2019 г. С показателите си гамата отговаря на най-широк кръг от потребности за работа в населените места – от доставки и дистрибуция до сметосъбиране.

„Преди 10 години първи започнахме да прокарваме пътя пред електрическите камиони, за да подобрим качеството на въздуха в градовете“, припомни Бруно Блен, президент на Renault Trucks. И допълни: „Сега разполагаме с гама от ефективни електрически автомобили и специалисти в нашата мрежа, способни да помагат на клиентите при прехода им към електрическа мобилност.“ Товарните автомобили Z.E. са икономически оправдани за професионално ползване в градски условия, могат да се движат без ограничения във всяко населено място и без прекъсване в нощните часове.

За пълното зареждане на Master Z.E. са достатъчни 6 ч. Батериите са под седалките и полезният товар е като на Renault Master с дизелов двигател. Master Z.E. се предлага в 6 версии – 4 фургона и 2 шаси-кабини. Серийното оборудване включва задна видеокамера, радар и допълнително огледало за мъртвата зона. Двигател 57 кВт, максимален момент 225 Нм, макс. скорост 100 км/ч. Батерия 33 кВтч. Реална автономност 120 км.

D Z.E. (двигател с мощност 185/130 кВт и момент 425 Нм) ще се предлага в 16-тонни версии, оптимизирани за градска дистрибуция и за дистрибуция на стоки с контролирана температура. Батерията с капацитет 200 или 300 кВтч осигурява пробег до 300 км.

26-тонният D Wide Z.E. разполага с два двигателя с обща мощност 370/260 кВт и момент 850 Нм и е подходящ за сметосъбиране. Автономността на D Wide Z.E. може да достигне 200 км, като батерията е с капацитет 200 кВтч.

<< Обратно към новините