MAN с фокус върху елекрификацията

02.10.2018

MAN с фокус върху елекрификацията

На щанда на MAN Truck & Bus по време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер ударението бе върху електрификацията. Производителят акцентира и върху градска логистика, предлагайки множество модели с маса между 3 и 26 т, в това число и с изцяло електрическо задвижване.

Електрическият лекотоварен MAN eTGE, който е в редовна продажба в Германия, Австрия, Белгия, Франция, Холандия и Норвегия във варианти от 3,5 до 4,25 т, има полезен товар от 950 до 1700 кг и товарно пространство до 11 куб. м. Батериите с капацитет 36 кВтч се зареждат на 80% за 45 минути (през CCS Combo, 40 кВт и на постоянен ток) или за 5,5 часа през вграденото зарядно устройство (7,2 кВт). Теоретичната автономност на eTGE е 160 км. Синхронният 3-фазен електромотор с върхова мощност 100 кВт и момент 290 Нм осигурява максимална скорост 90 км/ч.Йоахим Дреес, CEO на MAN, ефектно вдигна завесата над концептуалния градски камион CitE, сочещ колко елегантни могат да бъдат камионите за доставки в населените места. Това произведение на изкуството, разработено само за 18 месеца, съчетава авангардна външност с ергономичност и сигурност, за да предостави висока ефективност. Отлично оформената кабина с панорамно остъкляване и допълнителни средства дава видимост на 360°. Камионът с обща маса 15 т има полезен товар 6 т и пикова мощност на задвижване 290 кВт. Добре защитената Li-ion батерия с капацитет 110 кВтч е разположена под рамата и гарантира пробег над 100 км. Ниският под е перфектно решение за водач, който десетки пъти на ден слиза и се качва в камиона, а напълно дигиталният дисплей поднася информацията на водача в оптимална форма. Интересни решения са предвидени за поддържане на нормална температура в кабината през зимния и през летния сезон. Платформата CitE би предоставила отлични шансове за изява и успех на неголемите производители на надстройки.

Клиентите, които возят на по-големи разстояния и мислят повече за днешния ден, отколкото за утрешния, се задържаха повече около богатата гама дизелови двигатели и различните автомобили за ефективна работа - при превози на товари на различни дистанции, за строителството, както и тясно специализирани. На изложбените площи имаше представители на актуалните модели с ДВГ от всички категории.

<< Обратно към новините