FlixBus се разширява в САЩ

21.05.2018

FlixBus се разширява в САЩ

FlixBus настъпват на пазара на автобусни превози в САЩ. Според изпълнителният директор на компанията Андре Швамлейн, в началото фокусът ще е насочен в щатите Калифорния, Аризона и Невада.

На 31 май автобусната мрежа започва своето настъпление в САЩ от западното крайбрежие. Революцията, която предизвика преди 5 години FlixBus на пазара на автобусните превози на дълги разстояния в Германия сега достигна Северна Америка. Метрополиите като Лос Анджелис, Лас Вегас, Финикс, Тусон и Сан Диего ще бъдат обслужвани от 31 май до девет пъти на ден.

Това обаче е едва само началото. FlixBus имат амбициозни цели и до края на годината се очаква да стартира обслужването на поне 1000 ежедневни връзки в страната, а цената на билетите започва от 2,99 долара.

„Когато започвахме преди 5 години в Германия никой не си е и помислял, че може да революционаризираме превозите в цяла Европа. Сега вече сме в САЩ и започваме от нулата, но сме убедени че ще успеем в начинанието си“, казва Швамлейн.

FlixBus може да започват от началото в САЩ, но зелените автобуси в Европа вече обслужват около 1600 дестинации в 27 страни, включително и България. До края на 2018 г. те ще са изпълнили 350 000 връзки между различни градове, което е увеличение от 30% на годишна база. По-ниските цени и новите спирки се очаква да направят FlixBus още по-привлекателна.

<< Обратно към новините