IAA 2018: Задвижваме утрешния ден

02.05.2018

IAA 2018: Задвижваме утрешния ден

67-ото издание на най-голямото изложение за автомобили за работа в света – IAA в Хановер, което ще се проведе през септември има ново мото: „Задвижваме утрешния ден“.

„Новото мото може да бъде възприето и като обещание“, каза Бернхард Матес, президент на Асоциацията на германските автомобилни производители (VDA). IAA е катализатор на диалога и иновациите в глобален мащаб за транспортната автомобилна индустрия.

„Полъха на икономическия подем се усеща навсякъде. Пазарът на товарни автомобили в Германия, Европа и САЩ ще расте през 2018 г. В Русия и Бразилия също се вижда силно търсене след години на криза. Сегмента на вановете расте с добро темпо, основна поради разрастването на интернет търговията“, допълва още Матес.

Фокусът на предстоящото тази есен изложение ще е насочен към мобилността и дигитализирането на индустрията. Освен това акцент ще бъдат и превозните средства използващи алтернативни начини на задвижване – електричество, природен газ, хибридни двигатели. Дизеловото гориво също има своето бъдеще, особено при превозите на дълги разстояния. Освен традиционните изложители, тази година се очаква в изложението да вземат участие и редица стартъп компании.

Тазгодишното 67-мо издание на IAA Nutzfahrzeuge ще се проведе от 20 до 27 септември в изложбения център на Хановер.

<< Обратно към новините