E-mobility

Volvo Penta с ново електрическо задвижване за противопожарни камиони

Volvo Penta си сътрудничи с дългогодишния си клиент Rosenbauer за разработване на електрическа задвижваща линия за платформата и комерсиалната версия на концептуалния камион на компанията (CFT), известен като "революционна технология".

02.07.2020 

Електрификацията на лекотоварната гама на PSA е в ход

В края на юни се състоя виртуална премиера на първото електрическо каре на PSA в лекотоварния сегмент - напълно електрическите ванове Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro и Vauxhall Vivaro.

23.06.2020 

Първият електробус на MAN с 50-годишен юбилей

Бъдещето е в електрификацията, но за MAN Truck & Bus и миналото е такова - през 1970 г., компанията представя първия си електрически автобус.

22.06.2020 

Новият CITROËN Ë-SPACETOURER е 9-местен и 100% електрически

Citroën разкрива 100% eлектрическа версия на компактния SpaceTourer: ë-SpaceTourer. ë-SpaceTourer запазва всички качества на познатия модел и добавя предимства, характерни за електрически автомобили.

15.06.2020 

Daimler и Volvo ще правят камиони с горивни клетки

Daimler Truck AG и Volvo Group планират да започнат серийно производство на камиони, захранвани от горивни клетки за извънгабаритни и тежки превози на дълги разстояния.

10.06.2020 

ACEA иска бързо разгръщане на мрежа от станции за зареждане

Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА), съвместно с Eurelectric приветстваха анонса на Европейската комисия, че ще се фокусира върху инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства като част от плана за възстановяване след коронавируса.

09.06.2020 

Виена тества автобус на водород от Solaris

Автобусът Solaris Urbino 12 hydrogen продължава своята европейска обиколка. След тестовете, проведени в полски, германски и италиански градове, превозното средство бе представено и във Виена.

04.06.2020