E-mobility

Германия финансира с 400 млн. евро инфраструктура за бързо зареждане на камиони и ванове

Германското федерално министерство на дигиталните въпроси и транспорта (BMDV) обяви нова програма за финансиране за 400 милиона евро в подкрепа на компаниите при създаването на инфраструктура за бързо зареждане на автомобили и камиони.

21.09.2023 

Транспортната комисия в ЕС предлага реалистичен път за декарбонизация на камионите

Международният съюз за автомобилен транспорт IRU приветства гласуването в Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент (TRAN) относно новите CO₂ стандарти за тежкотоварни превозни средства.

20.09.2023 

Е-горивата за нови автомобили в ЕС ще са изцяло климатично неутрални

Европейската комисия се ангажира да създаде нова категория автомобили с двигатели с вътрешно горене, които могат да се зареждат само със синтетични горива, известни още като е-горива.

20.09.2023 

Транспортните организации се противопоставят на плана на ЕС за разделяне на категория B

IRU, FIA Region Iи ACEA се обединиха, за да се противопоставят „недвусмислено“ на разделянето на категория B във шофьорската книжка за автомобили на две отделни категории.

18.09.2023 

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии

QUANTRON получи поръчка за 38 камиона с нулеви емисии на стойност 16 милиона евро, които ще бъдат взети на изплащане.

18.09.2023 

Accelera, Daimler Truck и PACCAR създават съвместно предприятие

Accelera, бизнес единицата за транспорт с нулеви емисии от групата на на Cummins Inc., Daimler Trucks & Buses US Holding и PACCAR ще си партнират за ускоряване и локализиране на производството на батерийни клетки, и за заздравяване на веригата за доставки на батерии в Съединените щати.

14.09.2023