Fiat Ducato ще конкурира ГАЗ в Русия

04.03.2010

Fiat Ducato, който се произвежда от руската групировка Sollers в Елабуга, се сдоби с нова пълноприводна версия, която ще го направи реален конкурент на лекотоварните всъдеходи ГАЗ. Специализираната преса в Русия предполага, че новото попълнение е в резултат от скорошната катастрофа на Невския експрес, при която стандартните модификации на Ducato с предно предаване, съставляващи автопарка на тамошната Пътна помощ, не успяха да стигнат навреме до мястото на катастрофата заради ограничената си проходимост...

Fiat Ducato, който се произвежда от руската групировка Sollers в Елабуга, се сдоби с нова пълноприводна версия, която ще го направи реален конкурент на лекотоварните всъдеходи ГАЗ. Специализираната преса в Русия предполага, че новото попълнение е в резултат от скорошната катастрофа на Невския експрес, при която стандартните модификации на Ducato с предно предаване, съставляващи автопарка на тамошната Пътна помощ, не успяха да стигнат навреме до мястото на катастрофата заради ограничената си проходимост. Това от своя страна даде повод за изявление от страна на ГАЗ, в което се казва, че проблемът би могъл да бъде избегнат, ако Пътна помощ беше оборудвана с пълноприводни ГАЗ-ки.

Откъде обаче се е взела новата трансмисия на руското Ducato при положение, че такава липсва в производствената гама на Fiat въобще? Оказва се, че с преработката няма да се занимава Fiat, а специализираната френска компания Dangel. Автомобилът ще се предлага както с понижаваща предавка в разпределителната кутия и с блокировка на задния диференциал, така и без тези опции. Предаването 4х4 няма да е постоянно, а ще се включва по желание на шофьора. Цената все още не е обявена, а пазарният дебют се очаква да се състои през последната четвърт на годината.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините