В Miele подкараха ID. Buzz Cargo

16.11.2022

В Miele подкараха ID. Buzz Cargo

Първите пет ID. Buzz Cargo, персонализирани за обслужване на клиенти на Miele, вече се използват. Карстен Интра, главен изпълнителен директор на Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) и Ларс Краузе, член на борда за маркетинг и продажби, лично предадоха автомобилите на ръководството на Miele.


 

Това прави Miele един от първите клиенти, които получават индивидуализирани ID. Buzz Cargo.

„Цялата година беше посветена на ID. Buzz Cargo“, казва Карстен Интра. „Радвам се, че най-накрая дойде моментът да доставим превозното средство на нашите клиенти и да го пуснем по пътищата. За дългогодишен партньор като Miele, който използва нашите ванове Bulli като сервизни превозни средства практически от самото начало, определено искахме да представим лично тези първи пет ID. Buzz Cargo.“

Miele ще въведе първите си превозни средства за обслужване на клиенти в Германия, Испания, Норвегия, Великобритания и Австрия. Наред със специалната червена боя, която е представителна за Miele, и пожелани от компанията специални функции също са внедрени. Товарните ванове ID. Buzz са съвместен процес на разработка между Miele, партньора за конверсии Würth и Volkswagen Commercial Vehicles. В товарното пространство на електрическия транспортьор за международно обслужване на клиенти, Miele получава фабрично инсталирана конверсия със системи за стелажи, проектирани да отговарят на изискванията за складиране на материали, резервни части и инструменти.

Централната конзола с вградена сгъваема маса служи като работно място на водача. Автомобилите, които сега се пускат в експлоатация в Европа, ще предоставят ценни знания за бъдещата оптимизация и разширяване на индивидуализирания за клиента продукт, и за по-нататъшно електрифициране на сервизния парк на Miele.

С изцяло електрическите превозни средства от Volkswagen Commercial Vehicles, Miele прави още една стъпка към прехода на целия автопарк към възобновяеми енергийни източници. „Ние си поставихме за цел да намалим емисиите на CO2 от нашия автомобилен парк с поне 30 процента до 2030 г.“, обяснява Ребека Щайнхадж, изпълнителен директор „Човешки ресурси и корпоративни въпроси“ в Miele. „ID. Buzz е чудесен избор като изцяло електрически вариант за нашия автопарк, и вече очакваме с нетърпение да получим повече ID. Buzz през следващата година.

На събитието по предаването членовете на Управителния съвет и ръководството на Miele дискутираха допълнителни възможности за двете компании да си сътрудничат при хармонизирането на бъдещи решения за мобилност с изискванията за обслужване. „Ние си сътрудничим тясно в международното внедряване на фабрично конвертирания автомобил за обслужване на ID. Buzz Miele. Заедно разглеждаме и развитието на дигитални услуги, които биха могли допълнително да оптимизират логистичната верига на Miele и използването на бъдещи автономни превозни средства на VW“, казва Ларс Краузе.

<< Обратно към новините