ID. Buzz е Електрически автомобил на годината за Top Gear

07.04.2022

ID. Buzz е Електрически автомобил на годината за Top Gear

Новият Volkswagen ID. Buzz бе избран за Електрически автомобил на годината на престижните награди Top Gear Electric Awards 2022.Съдиите са оценили ID. Buzz, който излиза за продажба по-късно тази година заради емблематичния му стил, вдъхновен от оригиналния дизайн на Volkswagen T1. Усъвършенстваните и ориентирани към водача опции за шофиране също са подчертани като впечатляващи характеристики в автомобила.

Редакторите са подчертали просторните размери на ID. Buzz, предлагащ много място отвътре. Особено капацитетът на багажника, който е двойно по-голям от този в стандартния SUV. Оли Маридж, ръководител тестване на автомобили в Top Gear, каза: „Хората, които се преструват, че водят активен начин на живот, карат SUV, тези, които всъщност го правят, са с ван на Volkswagen. Всички, които срещнахме по пътя харесаха факта, че марката преоткри своите корени и оцениха Buzz като свеж и ободряващ модел. Не е ли страхотно, че Volkswagen най-накрая имаше смелостта да преоткрие оригинала? Това е удивително просто и същевременно напълно вдъхновяващо. И затова това е нашият електрически автомобил на годината."

ID. Buzz е първият изцяло електрически автомобил на Volkswagen Commercial Vehicles. Изграден върху платформата Modular Electric Drive Kit (MEB), ID. Buzz е създаден от самото начало като напълно електрически модел. Той ще се предлага при пускането му като петместен лек автомобил или като ID. Buzz Cargo ван.

Киан О‘Браян, директор на Volkswagen Commercial Vehicles получил наградата, каза: „Като марка, ние сме на важно пътуване към електрификацията, и дългоочакваният ID. Buzz бележи началото на това вълнуващо преживяване. Възможността да пуснете автомобил със страхотен дизайн, с устойчивост в основата на създаването му, е чудесен начин да покажете на нашите клиенти, че все още можете да правите всичко, което ви харесва, и да пътувате, където пожелаете. Като същевременно имa и положително въздействие върху околната среда. Няма много по-добри начини да отпразнувате това постижение още преди пускането на автомобила, от изключително престижната награда за Електрически автомобил на годината от Top Gear.”

<< Обратно към новините