ID. BUZZ ще бъде автономен

01.03.2021

ID. BUZZ ще бъде автономен

Изцяло електрическият ван ID. BUZZ ще бъде част от портфолиото на лекотоварното подразделение Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV).Отделът работи усилено по план за разработка и въвеждане в употреба на решения за автономно управление до 2025 година.

"През тази година, за първи път ние започваме полеви тестове в Германия, в които ще бъде използвана система за автономно управление на Argo AI, интегрирана в ID. BUZZ на Volkswagen Commercial Vehicles", казва Кристиан Зенгер, директор на Autonomous Driving отдела.

Серийната версия на Volkswagen ID. BUZZ ще има световна премиера през 2022 година. ID. BUZZ е със система за задвижване на четирите колела, като двата й електромотора са с мощност от 369 конски сили. С пробег с едно зареждане от около 600 километра, той е в състояние да ускори от 0 до 96км/ч за около 5 секунди, и развива максимална скорост от около 160 км/ч.

Volkswagen I.D. BUZZ е оборудван с батерия 111 кВч, която може да бъде заредена на 80% за около 30 минути със система за бързо зареждане от 150 кВ.

<< Обратно към новините