TRATON с Ден на иновациите в Швеция

17.09.2019

TRATON с Ден на иновациите в Швеция

TRATON ще бъде домакин на традиционния Ден на иновациите, който ще се проведе на 2 октомври в развойния център на Scania в Швеция. Събитието е организирано за международни журналисти и експерти, които ще видят далеч повече от обикновената демонстрация на иновации от трите марки на компанията.

„Иновациите не са само в продуктите и технологиите“, обяснява изпълнителният директор на TRATON Андреас Реншлер.

Трите основни компонента в иновационната програма на TRATON ще присъстват в Деня на иновациите. Това са модулация, софтуер и системи, както и екип и сътрудничество. Ръководството на TRATON ще представи решения и нови подходи за цялата Група. Фокусът ще бъде в по-малка степен върху марките на производителя, за сметка на клиентите и външните партньори от от различни браншове и континенти, които ще представят своя опит и предизвикателствата, с които се сблъскват.

Ключов момент в събитието ще бъде автономно концептуално превозно средство, което ще бъде представено за първи път пред публика. Цялостната програма, наречена TRATON Innovation Campus, цели да създаде задълбочена комуникация между поканените журналисти, ръководството на TRATON, експерти и клиенти, вместо да бъдат показвани едностранни презентации.

Много партньори от други области, в които работи TRATON - електронна мобилност, автоматизация, цифрови услуги и нови бизнес модели, ще представят вълнуващи проекти в Деня на иновациите Събитието се провежда под мотото - "заедно можем повече".

От създаването си през 2015 г. (тогава позната като Volkswagen Truck & Bus) заявената цел на TRATON GROUP е да създаде силен микс от три независими марки. С представянето си през последните няколко години и определяйки курса към синергия и потенциал за съвместен растеж, Групата напредва към постигането на целта си да стане "глобален шампион" в бранша на автомобилите за работа. Под ръководството на Андреас Реншлер трите бранда (MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus), които са преки конкуренти в много региони, засилиха сътрудничеството си.

Едно е сигурно - когато работим съвместно, има по-големи възможности за растеж и за успех в конкурентоспособна индустрия като транспорта, която търпи огромна промяна. В началото много хора се съмняваха, че можем да направим това. Но днес можете да видите колко бързо и стабилно сме се развили като група. И въпреки това имаме много планове за бъдещето", казва Реншлер.

TRATON отчете близо 26 милиарда евро приходи от продажби и рекордните над 233 000 продадени автомобила през 2018 г. Първата половина на годината също беше успешна за групата - 13,5 евро милиарда приходи от продажби и оперативна печалба от над 1 милиард евро в рамките на шест месеца означават още един положителен знак.

<< Обратно към новините