Още 8 Iveco Trakker за строежа на АМ Хемус

03.05.2019

Още 8 Iveco Trakker за строежа на АМ Хемус

Нови 8 самосвала Iveco Trakker ще бъдат използвани при строежа на АМ Хемус. Тежкотоварните автомобили бяха доставени на държавната компания „Автомагистрали“ от iTrucks – част от семейството на Евромаркет, оторизиран представител на Iveco от 2018 година и ексклузивен представител на серията Trakker.

Автомагистрали ЕАД е изпълнител на трасето от Боаза до пресичането с пътя Русе – Велико Търново – общо 134 км, разделени на 6 участъка. Новите самосвали ще бъдат използвани при строежа на цялата отсечка, чието изграждане се очаква да приключи през 2023 година.

За бързата работа по проекта компанията разчита на голямата вместимост на коша на камионите, на високата им проходимост и възможността да работят при всякакви метеорологични условия на всички типове терени. Доставените автомобили от серията Trakker са подходящи както за асфалтиран път, така и за офроуд. Снабдени са с икономични двигатели от емисионен клас Евро-6.

Припомняме, че в началото на април друга компания - Автомагистрали – Черно море, изпълнител на участък от АМ Хемус, също се довери на Iveco Trakker и се сдоби с 15 самосвала Iveco. На Автомагистрали – Черно море са поверени рехабилитацията на пътя Варна – Шумен и изграждането на участъка между Шумен и Търговище.

<< Обратно към новините