Girteka поръча още 1500 камиона DAF XF

29.11.2018

Girteka поръча още 1500 камиона DAF XF

Водещият европейски доставчик на логистични и транспортни услуги Girteka Logistics поръча 1500 камиона от новия DAF XF – Камион на годината 2018.

Не е изминала и половин година, откакто Girteka Logistics подписа договор за доставката на 500 влекача DAF XF и ето че компанията поръча още камиони от същия модел. Само че този път поръчката е за 3 пъти повече влекачи – 1500!

От прессъобщението не става ясно кога ще пристигнат в офисите на литовската фирма новите камиони, но като се има предвид бурното развитие на компанията и устремния й растеж – доставката на влекачите няма да закъснее. Изглежда че покупката на 500-те камиона в началото на лятото е било част от мащабен тест на модела, който се е оказал доста успешен. Ако не е било така, едва ли Girteka Logistics биха избрали отново да заложат на DAF за разширяването на дейността си.1500-те нови DAF XF ще бъдат оборудвани с 12,9-литровия двигател PACCAR MX-13 с мощнос 480 к.с. и максимален въртящ момент от 2500 Нм при само 900 об./мин., както и новата автоматична скоростна кутия TraXon. Камионите ще имат с най-новите технологии на борда, като Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, предупреждение за напускане на лентата, AEBS и т.н.

Но защо DAF XF? „Останахме с положителни впечатления от камионите на DAF. Те са надеждни, характеризират се с нисък разход на гориво и високо ниво на комфорт при шофиране. Новите камиони ще допринесат значително за нашия стратегически план за по-нататъшно развитие на дейността ни в Европа,“ каза казва Едвардас Ляховичюс, изпълнителен директор на Girteka Logistics.

Увеличаването на автопарка е пряко свързано с динамичното развитие на компанията от Вилнюс, Литва. През октомври, Girteka обяви навлизането си на германския пазар, който в момента е сериозно засегнат от липсата на професионални шофьори. Литовският превозвач вече предлага транспорт на дълги разстояния в Германия с първите регистрирани във федералната република камиони. В началото на тази година литовците поеха контрол и върху датската компания Thermo Transit, един от най-големите превозвачи на Скандинавския полуостров.

Понастоящем Girteka Logistics разполага с парк от 5600 влекачи и 5800 полуремаркета, а за компанията работят над 13 000 служители. Целта на ръководството е до 2021 година Girteka да увеличи флота си до 10 000 влекача и за нея да работят 20 000 служители.

<< Обратно към новините