Girteka тества Volvo FH 460 LNG

30.07.2018

Girteka тества Volvo FH 460 LNG

Girteka Logistics тества използването на втечнен природен газ като алтернативно задвижване за камионите на своята флота. Първият камион, задвижван от втечнен природен газ - Volvo FH 460 LNG вече е част от автопарка на компанията.

Литовската спедиторска компания реши да изпробва възможностите на камионите задвижвани с втечнен природен газ. С повече от 4500 собствени камиона, които превозват товари на територията на цяла Европа, Girteka Logistics е сериозен транспортен играч. Volvo Trucks обещават, че газовият двигател може да осигури същите характеристики, каквито има и конвенционалният дизелов двигател, но с тази разлика, че ще отдели 5 пъти по-малко въглероден диоксид. Шведският производител посочва 1000 км пробег между две пълни зареждания.

„В Girteka Logistics сме силно заинтересовани от използването на нови технологии, свързани с по-малко разход на гориво и значително по-малко замърсяване на въздуха, като например втечнения природен газ, електричеството или превозни средства на водород“, казва говорителят на Girteka Logistics Кристиан Каас Мортенсен. За да научи повече за този тип шофиране и да научи как да интегрира подобни превозни средства в своята флотилия компанията започна тестове с камион задвижван с LNG. Този тест ще помогне и за по-добрата преценка на оперативни разходи за поддръжката на камион LNG.

Girteka Logistics е отворена за използване на алтернативни технологии. През ноември миналата година тя стана първата европейска компания, поръчала електронния камион Tesla Semi.

<< Обратно към новините