Volkswagen Truck & Bus става Traton Group

22.06.2018

Volkswagen Truck & Bus става Traton Group

По пътя към широките възможности на капиталовия пазар, Volkswagen Truck & Bus сменя името си и става Traton Group.

Новото име ще има за цел да подчертае независимостта от Volkswagen, колкото и тази независимост да е илюзорна и да се заключава в две напълно различни имена. На практика обаче нищо не се променя.
„Новото име ще продължи да популяризира споделената идентичност и да подчертава уникалността на нашата група“, обясни изпълнителният директор на Volkswagen Truck & Bus и член на борда на директорите на Volkswagen AG Андреас Реншлер.

Думата Traton използва заемки от термините транспорт, тонаж, трансформация, традиция за първите си четири букви, както и английската дума always-on – винаги на линия. Ето защо новото има отразява отношението на Volkswagen Truck & Bus към своите клиенти – винаги да са на тяхно разположение и да им позволяват всичко.

Новото име беше анонсирано на 20 юни, но официалното преименуване ще се случи през третото тримесечие на тази година.Изпълнителният директор на компанията, включваща производителите на камиони и автобуси MAN и Scania и която скоро ще се казва Traton Group - Андреас Реншлер не крие амбициите си да направи ръководената от него бизнес единица световен шампион по отношение на продажбите на автомобили с търговско предназначение. През миналата година Volkswagen Truck & Bus, която през април от ООД стана АД, генерира приходи за около 24 млрд. евро, което е увеличение с 12% спрямо 2016 година. За компанията работят повече от 80 000 души в цял свят и за фискалната 2017 г. в глобален мащаб са били продадени около 205 000 камиона и автобуса от марките MAN, Scania и Volkswagen Caminhões e Ônibus.

<< Обратно към новините