Girteka Logistics поръча 500 нови DAF XF

20.06.2018

Girteka Logistics поръча 500 нови DAF XF

Водещата европейска транспортна компания Girteka Logistics поръча 500 нови влекача DAF XF за своите международни дейности.

„Въз основа на отличната надеждност, безопасност и икономия на гориво решихме да добавим 500 камиона DAF XF към развиващия се автопарк на нашото компания. Повечето от тях ще бъдат пуснати в експлоатация между юли и октомври тази година. Тези камиони са част от нашия план за по-нататъшно разширяване на нашия бизнес в цяла Европа“, коментира Миндаугас Райла, президент и притежател на 90% от акциите на Girteka Logistics.

От създаването си в средата на 90-те години на миналия век, Girteka Logistics, чието седалище се намира във Вилнюс, Литва, се превърна във водеща европейска транспортна компания, специализирана в международните товарни товарни превози. Към настоящия момент флотът на Girteka Logistics се състои от над 4400 камиона и 4700 ремаркета. За литовската фирма работят над 9000 професионални шофьори на камиони.

„Решението да изберем DAF XF се базира на всеобхватни пазарни проучвания. За да утвърдим позицията си като премиум транспортен оператор, ние се нуждаем от премиум продукт, предлагащ най-ниски оперативни разходи, в това число и най-нисък разход на гориво. Това е важно за нас, тъй като Girteka Logistics се ангажира с опазването на околната среда. DAF надмина очакванията ни, защото предлага ниски емисии на въглероден диоксид - новият XF, който бе избран за Камион на годината 2018 поставя нови стандарти за горивна ефективност. Не на последно място искаме да предложим на нашите водачи най-добрия възможен комфорт и поради тази причина избрахме луксозните версии на XF - Space Cab и Super Space Cab“, допълни Миндаугас Райла.

500-те камиона DAF XF за Girteka Logistics ще бъдат оборудвани с 12,9-литровия двигател PACCAR MX-13 с мощнос 480 к.с. и максимален въртящ момент от 2500 Нм при само 900 об./мин.), както и новата автоматична скоростна кутия TraXon. Камионите са снабдени с най-новите технологии на борда, като Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, предупреждение за напускане на лентата, AEBS и предупреждение за челен сблъсък.„Фактът, че водещи транспортни оператори като Girteka Logistics избират Международния камион на годината 2018 - новия DAF XF, е голямо признание за качеството, надеждността, ефективността и комфорта на шофьора, които притежава нашия флагман“, каза президентът на DAF Trucks Престън Фейт.

<< Обратно към новините