БУЛАВТО – партньор на FORD TRUCKS в България

16.06.2017

БУЛАВТО – партньор на FORD TRUCKS в България

На 15 юни тържествено беше сложено началото на партньорството между Булавто и Ford Otosan, производител на камионите Ford Trucks. Началото беше поставено с откриването от Булавто на първия им сервизен и продажбен център на Ford Trucks в София.

На тържеството присъстваха представители от турския производител, включително и генералния мениджър на Ford Otosan – Хайдар Йенигюн, турския посланик в България, заместник-министъра на транспорта Ангел Гелев, както и много дългогодишни колеги и конкуренти на собственика на Булавто – Петър Лефтеров.Ето какво каза за списание КАМИОНИ генералният мениджър на Ford Otosan Хайдар Йенигюн: „Осъществяването на партньорството ни с Булавто е важна стъпка от стратегията ни за разширяването на Ford Otosan. Нашият фокус е върху държави, разположени близо до Турция – тази година открихме дилърства в Унгария, Румъния, България и Полша и догодина продължаваме стъпка по стъпка с Хърватска, Чехия, като целта ни е да обхванем 16-17 държави в региона на Източна Европа. След като изпълним тези си планове, ще продължим по-нататък. Напълно сме наясно, че трябва да се развиваме стъпка по стъпка и да правим всяка стъпка след внимателно обмисляне и преценка. България е много важен пазар за нас и сме уверени, че в лицето на Булавто сме намерили точния партньор, защото собственикът на Булавто Петър Лефтеров е точният човек за нас като тип бизнесмен, защото фирмата му има много добра репутация в бизнеса с камиони и разполага с професионален екип.“От своя страна г-н Лефтеров също изрази задоволството си от партньорството си с Ford Otosan, като подчерта, че турските партньори са много комуникативни и много бързи във вземането на решения. Булавто ще продължи да предлага на пазара и марката Iveco, както досега. „Ще съчетаем двете марки по един изключително модерен и интелигентен начин, каза г-н Лефтеров. - Това е тенденцията в цяла Европа – дилърите да са мултибрандови. Това е начинът да се оцелее в днешното време. Двете компании имат много сходства във визията си, целите, които си поставят и схващането си за бизнеса. С Турция ни дели само една граница, Ford Trucks имат по-агресивна ценова политика, която на нас ни допада, и не на последно място Ford Otosan има много силна развойна дейност, в която инвестират, и правят изключително много иновации.“

Откриването на продажбения и сервизен център в София е само началото на изграждането на мрежа в цяла България. До края на годината ще бъдат открити центрове в Бургас, Стара Загора, Варна и Пловдив, а през 2018 г. изграждането на мрежата на Ford Trucks ще продължи в Шумен, Велико Търново, Благоевград, Русе, Видин и Троян. Една част от сервизите, които ще бъдат оторизирани за Ford Trucks, са от мрежата на Булавто, а друга част са на субдилъри, които и досега са работили с фирмата. Мрежата ще се разшири толкова бързо, защото Булавто има правата тя директно да оторизира сервизни партньори.Генерален мениджър в Булавто за Ford Trucks България ще е Виктор Вълку, който сподели, че неговата лична цел за тази година е да направи марката Ford Trucks видима и напълно разпознаваема на българския пазар и да започне да изгражда платформа за разширяването й през 2018 г.

В двора на сервиза бяха наредени множество камиони с марката Ford Trucks, които обхващаха различните модели от гамата на турския производител – както камиони за строителството, така и влекачи за международен транспорт и соло камиони, подходящи за дистрибуция. Поинтересувахме се дали клиентите ще имат възможност да тестват камионите Ford Trucks тук в България. Виктор Вълку беше категоричен: Да, имаме проактивна политика относно тестовете. Тук в софийския сервиз имаме на разположение 6 камиона – влекачи и камиони за строителство, които сме готови да предоставим за дву- или триседмичен драйв тест на интересуващите се клиенти. И в бъдеще ще увеличим броя на камионите, които ще са налични тук за тест. Искаме не само да разказваме на клиентите ни за качеството на нашите продукти, а и да им дадем възможност сами да се убедят в това.

Повече подробности за партньорството между Булавто и Ford Otosan, както и екслузивно интервю с генералния мениджър на Ford Otosan – в юлския брой на списание КАМИОНИ.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините