Ford Trucks откри най-големия си център на Европа

19.05.2017

Ford Trucks откри най-големия си център на Европа

Ford Trucks и Cefin Trucks официално откриха новия продажно-сервизен център център на турския производител в Букурещ.

Със своята площ от 17 хиляди квадратни метра, центъра на Ford Trucks в румънската столица е най-големия за марката на територията на Европа. Той се намира на автомагистрала A1 при км 13.2 и осигурява комплексно обслужване на собствениците на товарни автомобили с емблемата на „Синия овал“ – продажба, гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване, продажба и монтаж на резервни части (на склад се намират над 16 000 части на обща стойност 850 хил. евро). Центърът отговаря на високите стандарти на Ford Trucks и в него се извършват от дребни до цялостни ремонти на всички марки камиони, ремаркета и полуремаркета.На откриването на най-големия продажно-сервизен център на турската компания в Европа присъстваха множество специални гости на двете компании – местни партньори и клиенти, представители на медиите, в това число и членовете на международното жури Камион на годината, представители на местната власт, както и посланика на Турция в Румъния. Холдингът Ford Otosan, който произвежда камионите Ford Trucks са си поставили амбициозната цел да навлязат сериозно на пазара на тежкотоварни автомобили в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Активността на компанията през последните две години е значителна – през 2015 г. страните с официални дилъри на Ford Trucks в споменатия регион са 17, докато до края на годината компанията официално ще е стъпила на общо 31 пазара, в това число България, Унгария, Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна и Гърция. Сервизни точки на Ford Trucks има в по-големите европейски държави, като Германия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Великобритания, Дания, Швеция, Полша.„Предлагаме висококачествен и конкурентен продукт, както и сервизни услуги, за да изградим силна инфраструктура за продажба и следпродажбено обслужване на територията на Европа. През 2016 г. компанията ни официално стъпи на много пазари в Северна Африка и Близкия Изток, а през тази планираме да разширим присъствието си на Стария континент, което е и приоритет №1 за 2017 г. Следващите държави, в които ще стъпим са Полша, Словения, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Латвия и Беларус“, заяви заместник-генералния мениджър на Ford Otosan Лиза Кинг.

През 2016 г. Ford Otosan са произвели около 12 000 камиона, като една трета от тях са били предназначени за външни пазари. Сериозността на намеренията за пазарна експанзия на Ford Trucks най-добре се илюстрират от разширяването на пазарния дял на турския пазар. През 2008 г. Ford Trucks са заемали едва 14,7% от пазара, през 2015 г. той е 23,3%, докато през 2016 вече е 28,1%. През първите четири месеца на 2017 г. пазарният дял в Турция на местната марка е вече над 31%.

Повече за откриването на продажно-сервизния център на Ford Trucks в Румъния, както и тест на влекача Ford 1848T ще може да прочетете в юнския бр. 05/2017 на сп. Камиони.

<< Обратно към новините