Връчиха наградата Автобус на 2017 г. на Solaris

26.09.2016

Връчиха наградата Автобус на 2017 г. на Solaris

По време на изложението IAA 2016 в Хановер, Solaris получи наградата Автобус на 2017 г.

Том Терийесен, президент на международното жури съставено от 22 журналисти, в това число и главния редактор на сп. КАМИОНИ – инж. Лъчезар Апостолов, което избра Solaris Urbino 12 electric за Автобус на 2017 г. връчи наградата International Bus of the Year 2017 под формата на статуетка на Соланже Олшевска, съсобственичка на полската компания и Андреас Щрекер, изпълнителен директор на Solaris по време на изложението IAA 2016 в Хановер.

Иновативният, напълно електрически градски автобус печели престижната награда точно на 20-ата годишнина от създаването Solaris Bus & Coach. Това е първи успех в надпреварата за полския производител при второто негово участие. Solaris Urbino 12 electric спечели наградата в оспорваната конкуренция на още четирима кандидати - eBusco, Irizar i2e, Mercedes-Benz Citaro NGT и Van Hool Exqui.City 18 electric, три от които също бяха електробуси, а един – с двигател на природен газ.

Международното жури гласува за победителя след изключително интересен и напрегнат Bus Euro Test 2016. Изпитанията включваха двудневни пътни тестове по реална линия от градския транспорт в широкия център на Брюксел. Кандидатите трябваше да се доказват в реални условия на натоварен трафик. Ден преди тестовите шофирания на писта бяха направени измервания за ускорението и спирането до и от скорост от 50 км/ч, както и за шумовете в салона по време на движение.

 

<< Обратно към новините