7 нови съчленени Solaris Urbino за Бургасбус

12.08.2016

7 нови съчленени Solaris Urbino за Бургасбус

Общинската фирма Бургасбус приключи процедурата по закупуване на 7 чисто нови съчленени автобуса модел Urbino 18 на полския производител Solaris.

Бургасбус продължава да обновява автопарка си, тъй като разрастването му е наложително, за да се подобрят условията на пътуване до двата нови квартала на Бургас – „Черно море“  и „Рудник“. Общата стойност на седемте автобуса е 4 868 327 лева, като най-късно до Коледа ще тръгнат по улиците на града.Solaris Urbino 18 са с дизелови двигатели, които отговарят на екологичните норми Евро-6. Специалният им дизайн ги прави изключително аеродинамични и осигурява по-голяма безопасност за пътниците в тях. Превозните средства са нископодови, за да са максимално достъпни за всички граждани и посетители на Бургас. Новите автобуси разполагат със специално място, предназначено за инвалидни и бебешки колички. Освен това автобусите са оборудвани с електронни табла за информация, видео наблюдение, GPS система и климатик. Разполагат с 40 седящи места, а максималният им капацитет е за 130 пътници.

Тази поредна придобивка надгражда усилията на Община Бургас за модернизация на градския транспорт. От 2013 г. до сега тя е закупила и пуснала в движение 67 нови автобуса, 22 нови тролейбуса, 6 нови микробуса.

<< Обратно към новините