Schmitz Cargobull откри новия си завод в Обединеното кралство

01.04.2023

Schmitz Cargobull откри новия си завод в Обединеното кралство

Новото брезентово полуремарке S.CS FREEPOST също бе представено за първи път пред клиенти.


 

Близо 200 клиенти, високопоставени лица и представители на пресата се събраха във фабриката на Schmitz Cargobull в Обединеното кралство, за да отпразнуват официалното откриване на завода.

В производствената база в Уитеншейв, Голям Манчестър, ремаркетата се разработват специално за Обединеното кралство и Ирландия от лятото на 2021 г. Те са оборудвани според специфичните за пазара изисквания на клиентите. В допълнение към фургона за сухи товари S.BO PACE и ремаркето със странични щори S.CS FIXED ROOF, S.CS FREEPOST сега допълва портфолиото от ремаркета, произведени в Манчестър.

„Schmitz Cargobull държи на надеждността и иновациите и гарантира постоянно висококачествени стандарти в световен мащаб, от конфигурацията на превозното средство, до предаването му на клиента. Следователно отварянето на завода тук, в Манчестър, е важна стъпка за нас. Заводът се присъединява към нашата мрежа от изключително гъвкави производствени съоръжения, което ни позволява да реагираме бързо на изискванията на местния пазар“, казва Андреас Шмиц, главен изпълнителен директор на Schmitz Cargobull.

Новото съоръжение на Schmitz Cargobull в Обединеното кралство е последното от общо десет производствени обекта в Германия (Алтенберге, Вреден, Гота), Литва, Испания, Словакия, Турция, Австралия и Южна Африка. Производствената площ от 7500 кв. м в Манчестър предлага общ производствен капацитет от 60 единици на седмица при работа на една смяна. Складът за резервни части с площ от 1000 кв.м осигурява бързо локално снабдяване.

В завода на Schmitz Cargobull работят общо 72 души. Екипът се ръководи от Пол Ейвъри, управляващ директор Операции, и Колин Махер, който заема позицията на управляващ директор Продажби и услуги от януари 2023 г.

<< Обратно към новините