Schmitz Cargobull представи новостите преди IAA 2022

01.07.2022

Schmitz Cargobull представи новостите преди IAA 2022

На пресконференция под мотото “Иновации за транспортна ефективност”, Schmitz Cargobull представи акцентите от продукти и услуги, с които компанията ще участва на изложението IAA Transportation 2022.


 

Събитието на Schmitz Cargobull преди IAA Transportation 2022, на което присъства и редактор от списание КАМИОНИ, се проведе на 22-23 юни в завода за самосвални полуремаркета на компанията в Гота, Германия. То бе официално открито от Андрес Шмиц, главен изпълнителен директор на Schmitz Cargobull, който запозна аудиторията с историята на компанията и на самия завод, представи актуални данни за немския производител и направи анализ на моментната ситуация на пазара.
 
Производственото съоръжение в Гота е разположено на внушителната площ от 450 000 кв. м., в него работят над 700 души, а на всеки 30 мин. от там излиза по едно готово самосвално полуремарке. За последната финансова година там са произведени над 5000 полуремаркета. През 2022 г. заводът навършва 25 години, от както е собственост на Schmitz Cargobull.
 
Schmitz Cargobull представи портфолиото си от иновативни транспортни решения, които да помогнат на клиентите на компанията за намаляване на общата цена на притежание на автопарка (TCO). Продуктите и услугите, на които производителят ще заложи по време на IAA Transportation 2022, ще се съсредоточат върху аеродинамиката, която ще спомогне за намаляване на емисиите и разходите за гориво, ефективността на охлаждане на товари с помощта на контролирана температура, редуциране на теглото на превозното средство, като същевременно се запазва стабилността и здравината, както и използването на телематични данни за по-голяма ефективност.

Новото самосвално полуремарке за строителството Schmitz Cargobull S.KI, което бе представено премиерно за първи път по време на събитието в Гота, впечатлява с по-големия си капацитет на полезен товар, а също с подобреното си управление, както и със здравата и стабилна конструкция, постигната благодарение на новото поколение рамки и каросерии. Моделът се предлага в три версии: STANDARD, LIGHT, която позволява максимално голям полезен товар, и HEAVY-DUTY за лоши терени и екстремални условия. В зависимост от приложението, нивото на товара и желания обем на конструкцията, полуремаркето може да бъде поръчано и с четири различни дължини – 7,2, 8,2, 9,6 и 10,5 м. Производството на новото самосвално полуремарке S.KI е планирано да започне в края на първото тримесечие на 2023 г.

Откакто Schmitz Cargobull пусна на пазара полуремаркетата EcoGeneration през 2021 г., интересът към моделите от тази гама (EcoFLEX, EcoVARIOS и EcoFIX) нарасна значително. Иновативната аеродинамична форма на полуремаркетата EcoGeneration намалява въздушното съпротивление, благодарение на което разходът на гориво се редуцира с до 10%, без ограничения в товара. Намаляват се и въглеродните емисии.
 
И трите модела от гамата EcoGeneration вече се предлагат както със стандартни брезенти, така и с брезенти POWER CURTAIN. Брезентите POWER CURTAIN разполагат с всички сертификати DIN EN 12642 Code XL. Като опция каросерията на полуремаркетата може да бъде оборудвана и в съответствие с изискването за превоз на напитки DL 9.5.

EcoFLEX вече е оборудвано с нова аеродинамична кутия за съхранение, известна като EcoPack – функция, в момента предлагана изключително от Schmitz Cargobull. Специалният аеродинамичен дизайн на EcoPack подобрява циркулацията на въздуха, помагайки не само да се спести още повече гориво, но и да осигурява повече място за съхранение, особено подходящо например за резервни гуми. При проведените практически тестове благодарение на EcoPack са постигнати допълнителни икономии на гориво до 3%.
 
Друга новост е вътрешното LED осветление на полуремаркетата от гамата EcoGeneration, което предлага повишена видимост и следователно подобряват безопасността по време на товарене и разтоварване.
 
Научете всичко най-актуално за Schmitz Cargobull от юлския брой на списание КАМИОНИ – на хартия и онлайн – www.transport-press.bg

Мартин Славчев
Гота-София

<< Обратно към новините