Стратегиите на Daimler Kamaz Rus

07.10.2019

Стратегиите на Daimler Kamaz Rus

В Челни, Татарстан, отвори врати нова фабрика за кабини на камиони - резултат от съвместното предприятие между Daimler Group и Kamaz.

С производствен капацитет от 55 000 единици годишно, съоръжението ще произвежда кабини Actros и Arocs, в допълнение към кабините за новата гама камиони на руския производител.

Германската технология обедини сили с италианския дизайн в Набережние Челни в Татарстан. Съоръжението е с производствен капацитет от 55 000 единици годишно при пълен капацитет, а в него са инвестирани 200 милиона евро. Фабриката в Челни има 700 служители и ще произвежда кабините на Mercedes-Benz Actros и Arocs, продавани в Руската федерация, в допълнение към камионите от ново поколение Камаз, базирани на същата основна структура от германските модели.

Компанията от Торино, Torino Design, ще проектира екстериора и интериора на кабините за камиони, използвани за дистрибуция, курсове на дълги разстояния и работа на кариери/строителни площадки, и ще разработи инженерни решения, които включват модификации и последователност на монтажа за всички компоненти.

Новото съоръжение заема площ от 59 600 квадратни метра в историческите производствени помещения на Камаз. Разполага със 120 роботизирани работни станции, предназначени за заваряване на метални листове и монтажни операции, плюс високотехнологичен отдел за боядисване, създаден от специализираната германска компания Dürr. За производството на пластмасови резервни части са инсталирани и 3D принтери.

<< Обратно към новините