Kässbohrer предлага цялостна интермодална гама

29.05.2019

Kässbohrer предлага цялостна интермодална гама

Kässbohrer създава иновативни продукти и услуги, отговарящи на нуждите на клиентите. Компанията се придържа към мотото - “Изобретателност” и се съобразява с новите предизвикателства в бранша.

Наред с опазването на околната среда, насърчавано от съвременните изисквания за пренос на товари, интермодалните бизнес операции спомагат за намаляване на въглеродните емисии. В същото време те са полезни за клиентите със своята оперативност и гъвкавост. Покривайки 11% от обема на превоз на стоки в Европа, Kässbohrer предлага пълна интермодална продуктова гама.

В нея влизат многофункционалното контейнерно шаси K.SHG AVMH за превоз на контейнери, спечелило награда на изложението Trailer Innovation 2019, най-лекият контейнер на пазара K.SWAU CL и иновативните контейнери със странични падащи щори.

Шасито за превоз на Kässbohrer - K.SHG L е проектирано да обслужва както контейнери, така и сменяеми фургони в диапазон от C45 до C55. Със тегло под 3.900 кг, K.SHG L дава възможност за транспортиране на по-голям полезен товар, с по-нисък разход на гориво. Дизайнът му позволява безопасно и лесно зареждане на контейнери с използването само на четири повдигача. Освен това, K.SHG L е удобен за работа при смяната на 12,19 с 13,72-метрови контейнери. Налична е опция за превключване на позиционирането на предните повдигачи на контейнерите, което елиминира необходимостта от използване на разширяема платформа.По време на 67-ото издание на международното изложение IAA Nutzfahrzeuge, Kässbohrer за втори път спечели престижната награда за нововъведения при ремаркетата - Trailer Innovation - този път с многофункционалното контейнерно шаси K.SHG AMVH в най-престижната категория „Шаси". K.SHG AMVH е с нова телескопична октагонална централна греда, позволяваща всички компоненти на шасито да поемат по-малко допълнително натоварване. По този начин се предотвратяват трайни повреди, произтичащи от редовните операции, които се извършват със стандартната правоъгълна централна греда. Предните, средните и задните удължители и прецизно проектираните повдигачи осигуряват лесна оперативност дори за по-неподготвен шофьор. Така K.SHG AVMH дава отговор на проблеми, които не са преодолени цели 30 години.

K.SHG AVMH е подходящ за пренасяне на 1 x 6,1 м в задната част, 2 x 6,1 м, 1 x 9,14 м, 1 x 12,19 м ISO, 1x12,19 м HC, 1 x13,72 м HC LT, 1 x 4,14 фургон с опция 1x6,1 м в средата, с 8 различни конфигурации на товарите. Благодарение на мултифункционалността си, контейнерния транспорт увеличава рентабилността на различните видове превози и увеличава крайната печалба.

Kässbohrer използва своя опит в проектирането и производството на цистерни, за да създаде шасито K.SHF T. То е изработено от високоякостна стомана S700 MC и е изключително здраво. Но в същото време е и много олекотено - с тегло само 3.100 кг, благодарение на алуминиевите части и оборудването. Без никакъв проблем K.SHF T може да транспортира от 6,1 до 7,62-метрови цистерни.Най-лекият контейнер K.SWAU CL е проектиран за най-икономичния и щадящ за околната среда интермодален транспорт. K.SWAU CL има до C45 транспортен код и капацитет 34 европалета, гарантирайки максимална товароносимост с теглото си от 3 900 кг. Здравата конструкция дава възможност за балиране на товари и гарантира по-ниски оперативни разходи. K.SWAU CL е оборудван с K-Fix Load Security System, която предлага 98 различни точки на укрепване, всяка с товароносимост 2,5 тона. Контейнерът е укрепен с метални плоскости в секторите с най-голямо износване.

Контейнерът с падащи странични щори K.SWAU C е проектиран за най-икономичен и екологичен интермодален транспорт. K.SWAU C е с до C64 транспортен код и капацитет 34 европалета, с тегло от 4,850 кг. Мегаполуремаркето с падащи странични щори K.SCS M е проектирано да разрешава предизвикателствата, възникващи при своевременна доставка.K.SCS M е оборудван с патентована многоточкова система за уккрепване на товара, K-Fix, състояща се от 236 отвора с товароносимост от по 2,5 тона. K.SCS M предлага сертификат за сигурност на товара EN 12642 Code XL - VDI 2700. Интермодалните опции включват влакови релси за товарене, подходящи за специалните P400 e-f-g-i вагони.

K.SCC X + е подходящ за транспортиране на рулони със здравото си шаси, с диаметър от 900 mm до 2,100 mm, с дължина на намотката от 7,250 mm до 9.060 mm. Оборудван с плъзгащ се покрив, както и с хидравлично повдигане на покрива, увеличава опциите за товарене. Защитата е подобрена с приложението K-Fix. K.SCC X + предлага сертификат за сигурност на товара EN 12642 Code XL - VDI 2700.

<< Обратно към новините