Нови екологични решения от Thermo King и Frigoblock

07.05.2019

Нови екологични решения от Thermo King и Frigoblock

На автосалона в Бирмингам Thermo King и Frigoblock представиха серия от иновации и нови технологии за температурен контрол при транспорт в градска среда.

Брандовете на Ingersoll Rand са фокусирани предимно върху клиенти сред компаниите за транспорт и доставка. Те предлагат нови решения за хладилни камиони и ремаркета, захранвани от електричество и чиста енергия.

Thermo King и Frigoblock, съвместно с Castell Howell Foods, ще тестват прототип на хибриден хладилен агрегат, задвижван на дизел и на ток, предназначен за камиони, ремаркета на теглич и товарни автомобили. Хибридният блок на UT-серията се основава на доказаният продукт Thermo King SLXi Hybrid. Алтернаторът Frigoblock и технологията с инверторно задвижване позволяват на хладилния агрегат Thermo King да превключва от дизелови на електрически режим в градове, населени райони и зони с ниски емисии.Electra Commercial Vehicles пък показа 18-тонен камион Iveco, превърнат в напълно електрически хладилен камион. Трансформацията е възможна благодарение на технологията на Frigoblock, доставяща висококачествено охлаждане чрез инверторно устройство, което не изисква модификации на камиона. Преобразуването на превозното средство и използването на електрическа хладилна уредба Frigoblock, плюс инверторния филтър, ще доведат до средна икономия на гориво, позволяваща изминаване на 10 мили повече с 1 галон гориво и намаляване на разхода с до 2,5 литра на час за хладилния агрегат в сравнение със стандартните дизелови двигатели.

Бяха представени интелигентните изцяло електрически агрегати E-200, предназначени за електрически и дизелови микробуси и камиони под 3,5 тона. E-200 plug-and-play използва контролер, позволяващ на хладилния агрегат да адаптира капацитета си според необходимостта и наличната мощност. Когато агрегатът е снабден с батерия TK, контролерът управлява едновременно различни източници на енергия, за да се задържи висок капацитета по време на спиране за доставки.
Новият компактен моноблоков изпарител Spectrum за многотемпературни хладилни агрегати SLXi увеличава максималния обем на полезния товар и улеснява достъпа по време на операциите по товарене и разтоварване. Благодарение на по-ниския си профил и подобрената гъвкавост, той може да замени два изпарителя в една зона, без да намали степента на охлаждане.

Trailer Assist на Thermo King предоставя широка гама услуги, касаещи експлоатацията и поддръжката на ремаркето. Това са проактивната поддръжка, оптимизирането на транспортните маршрути чрез анализ на информацията за теглото и натоварванията на осите, подобряването на логистичния поток и избягване на погрешно прихващане на ремаркето· Системата също така удължава срока на експлоатация на гумите и оптимизира разхода на гориво.

<< Обратно към новините