Ремаркета на бъдещето от Krone

05.11.2018

Ремаркета на бъдещето от Krone

Ремаркетата на утрешния ден вече се разработват. Подготовката им се случва с помощта на изкуствения интелект и се създават с мисълта да бъдат гъвкави по отношение на свързаността и мобилността в съответствие с тенденциите, които задава логистиката.

В основата на всяко ново ремарке на Krone залягат „умните връзки“, каквото бе и мотото на компанията по време на изложението в Хановер. „Така осигуряваме надежден транспорт на стоки и товари, като заедно с тях предоставяме и целия набор от придружаващи данни“, заяви Бернард Кроне.

Клиентът е поставен в центъра на вниманието. Неговото пълно обслужване е залегнало и в основата на телематичния портал на Krone, иновативна разработка, която спечели Германската награда за телематика за настоящата година в категорията за прикачна техника и надстройки. В основата си това е модулът Krone Smart Collect, който събира и предава информацията за обработка в портала чрез мобилна или безжична интернет връзка и която информация след това бива представено в достъпна форма чрез различни телематични мобилни приложения.

Система за дигитална визуална инспекция на ремаркето - Smart Trailer Check спечели наградата Trailer Innovation 2019 в категория „Безопасност“. При това не е случайно! Камери и датчици, които са монтирани в ремаркето, използват обогатената реалност, за да демонстрират действителното състояние на ремаркето и го сравняват по дигитален начин с предварително зададени от клиента стойности. По този начин се получават в реално време данни за натовареността и запълнеността на ремаркето. Всичко това може да се извърши от шофьора на камиона, като за целта той може да използва своето мобилно устройство. Така направеният запис след това е достъпен по всяко време чрез телематичния портал на Krone.

Друго интелигентно решение на Krone е системата Smart Birdview, която осигурява видимост от всички страни на композицията (без мъртви точки) и по този начин подпомага неимоверно много шофьора при маневриране. На екрана в кабината се показва реалната картина на заобикалящата камиона и ремаркето среда – особено полезно и ефикасно при преминаване на тесни улици или в затворени пространства.На щанда на Krone, както и на откритите пространства в изложбения център на Хановер бяха показани Profi Liner TIR - бордово полуремарке с щори, оборудвано със специална технология за лесно и сигурно затваряне на щората; Krone Safe Curtain – полуремарке с двойна защита осигурена чрез вградени стоманени пластини във вертикалните джобове на брезента; хладилното полуремарке Cool Liner Duoplex Steel беше демонстрирано във версия с два отсека и разделителна стена Krone Isowall с възможност за придвижване по цялата дължина на товарното пространство. Съществена новост е и компактният мост Mega за високообемни композиции с дискови спирачки.

<< Обратно към новините