Поколение Novum и още новости от Kögel в Хановер

02.11.2018

Поколение Novum и още новости от Kögel в Хановер

Новото поколение на компанията залага нови рама и надстройки на всички полуремаркета с открита платформа Cargo, Mega и Light.

Нововъведенията залегнали в концепцията Novum осигуряват стабилност на конструкцията, опростено товарене и разтоварване, увеличена товароносимост и възможност за висока степен на индивидуализация. Заварената рама сега е по-стабилна и устойчива на усукване, с профилни трегери за повишена обща товароносимост и натоварвания. Устойчивостта е подобрена с използването на по-компактна, но по-мощна рамка в предната част на полуремаркето. Профилите с перфорация Vario-Fix по горната външна част на рамата улесняват достъпа до точките за закрепване. Cargo – полуремаркето с тристранна щора се предлага вече с тегло от само 5920 кг и има увеличена с 80 кг товароносимост. В стандартната си версия е с мостовете на Kögel – KTA с двойно окачване.

Новото поколение Novum спечели вниманието на международното жури Trailer Innovation и спечели тазгодишната награда в категория „Концепция“, доказателство за иновативния подход при разработването на следващата генерация ремаркета Kögel.Но новостите при немския производител не бяха концентрирани само в Novum – те можеха да се открият навсякъде. Като например патентованото решение Kögel FastFix, при което ремъци от специална материя напълно заменят дървените или метални рейки. То е отлично решение за палетизирани товари, като например напитки в каси - демонстрирано удачно чрез каси с бира.

Дебют в Хановер направи контейнеровоза Kögel Port 45 Triplex. Той се разтяга в предната, централната и задната си части и с него могат да се превозват 20-, 30-, 40- и 45-футови контейнери (по ISO), но също така и високообемни 40- и 45-футови контейнери. Шасито му е изключително леко – само 4800 кг и има възможност да носи полезен товар до 36,2 тона.

Сред експонатите на щанда на производителя от Буртенбах бяха останалите актуални модели: хладилното полуремарке Cool PurFerro, Mega Trailer, Cargo, Cargo Coil Rail, FlexiUse с РоРо оборудване, следващото поколение на олекотеното Light plus (с тегло от 4775 кг), контейнеровозът Port 40 Simplex, двуосното Kögel Box, както и собствено разработения мост Kögel Trailer Axle, който вече се произвежда серийно.

<< Обратно към новините