Kögel сред най-добрите баварски компании

07.08.2018

Kögel сред най-добрите баварски компании

Kögel намери място сред 50-те най-добри компании на провинция Бавария.

Всяка година от 2002 г. насам Министерството на икономиката, енергетиката и технологиите на Бавария връчва отличието Bavaria`s Best 50 на средни предприятия, ръководени от собствениците, които показват изключителен ръст. Тази година производителят на ремаркета Kögel, чиято централа се намира в Буртенбах, стана част от престижната селекция, постигайки над средния ръст както в оборота, така и по отношение на броя на служителите. Изпълнителният директор на Kögel Петра Адрианович прие наградата по време на тържествената церемония провела се в двореца Шлейсхайм в Мюнхен.

„Тази награда отразява постиженията ни в запазването и създаването на работни места, както и в осигуряването на устойчива добавена стойност за транспортната индустрия чрез иновативни решения, изградени върху нашата страст към транспорта и в частност ремаркетата. Това е свидетелство за това, че собственикът на Kögel Улрих Хумбаур постави компанията на правилния път с печеливша стратегия за растеж, когато пое кормилото през 2009 г.“, каза д-р Петра Адрианович след церемонията по награждаването.

Министерството на икономиката, енергетиката и технологиите на Бавария има конкретни критерии, които претендентите за селекцията Bavaria`s Best 50 трябва да покрият. Собственикът трябва да е член на управителния съвет, изпълнителния или надзорен съвет и да притежава определен минимален дял. Компанията трябва да покаже растеж над средния както на оборота, така и на броя на служителите през последните пет години, но това трябва да стане вътре в самата фирма, а не в резултат на придобивания или укрупнявания. Министерството въведе наградата като начин за стимулиране на предприемачите да бадът по-смели и да предприемат мерки за растеж и повишаване на заетостта, като по този начин стават част от гръбнака на баварската икономика. „Това са предприемчиви и отговорни компании, създаващи работни места, които са в основата на високия жизнен стандарт на Бавария.“

<< Обратно към новините