Kögel представи продуктите, с които ще участва на изложението в Хановер

06.07.2018

Kögel представи продуктите, с които ще участва на изложението в Хановер

През първото полугодие на 2018-а поръчките към Kögel от клиенти в Западна Европа са се увеличили с над 34% спрямо първите 6 месеца на 2017-а, на останалите пазари ръстът е още по-голям. Прогнозите на ръководството на компанията за 2018 година са за 18 000 ремаркета и полуремаркета, т.е. увеличение с 48,13%. 

Традиционното предварително запознаване на журналистите с гамата продукти, които през есента ще бъдат представени на IAA Nutzfahrzeuge в Хановер, тази година се проведе на стадиона на FC Bayern в Мюхен. Неуспешното представяне на футболистите от Германия на Световното не бе развалило ни най-малко настроението на домакините, които отчитат особено подобрение на позициите си на пазарите в Германия, Испания и Белгия, както и отворилия се руски пазар, където Kögel участва много силно със собствено производствено предприятие.

Между звездите на представянето са продуктите от новото поколение NOVUM. Те се характеризират с множество практични подобрения, на първо място с рамата, чиято стабилност е повишена, както и с усилена метална рамка, предпазваща предната част на превозното средство. Подобренията в основната рама - в нарочни гнезда са поставени изваждащи се скоби -  позволяват поставяне на укрепващи колани, без да се налага разоборудване на надстройката, при това при оптимален ъгъл на коланите. Еднаквото разстояние между страничните колони дава възможност да се използват лати с еднаква дължина, а лесно поставящите се гнезда позволяват да се променя височината, на която са отделните лати.Версията с тристранна щора – Cargo, по начало една от най-леките в категорията си, сега е с маса 5920 кг и с 80 кг. увеличена товароносимост в стандартната си версия, а при специализирано изпълнение тарата й може да се намали до 5550 кг. Още по-чувствително, с цели 410 кг., е увеличен полезният товар при Kögel LightPlus Coil, предназначен за превоз на ролони (хартия, стомани и т.п.). Между най-интересните предложения, вече на пазара, е Kögel FastFix – патентовано решение, при което ремъци от специална материя заменят дървените или метални лати. Kögel FastFix е особено подходящо решение за палетизирани товари като напитки в касети, поставя се и се сваля много лесно и бързо, освен това мнимизира риска от нараняване на персонала.

Хладилното полуремарке Kögel Cool PurFerro предлага вътрешно пространство, разделено на секции, чиито обем може лесно да се променя, при запазена циркулация на охлаждащия поток. Блокът задни светлини Kögel LUXIMA LED включва и датчици за мониторинг на задната зона на превозното средство.

Kögel Port 45 Triplex е олекотено шаси за превоз на контейнери, което се разтяга в предната, централната и задната си части. С него могат да се превозват 20-, 30-, 40- и 45-футови ISO контейнери, както и високообемни 40- и 45-футови контейнери.

В самосвалните полуремаркета е постигната подобрена товароносимост, като за дъното, страниците и капаците се използват не само стоманени или алуминиеви листа с различна дебелина, но според изискванията на клиента се съвместяват в едно превозно средство стоманени листа за силно натоварените части и алуминиеви – за по-слабо натоварените (напр. вертикални стени на кош).Humbaur – другата марка в групата, бе представена с разнообразни реализации на надстройки FLEXBOX, изградени на база на сандвич панели с различни дебелини и изолационни характеристики, сертифицирани според изискванията на ATP и HACCP. Тези продукти засега не се предлагат за страните от нашия регион. 

<< Обратно към новините