Goodyear

<< Назад
контакти:
 

FUELMAX ENDURANCE

Goodyear пуска на пазара новата продуктова линия FUELMAX ENDURANCE, отличаваща се с висока горивна ефективност и универсалност

В подкрепа на производителите на камиони и транспортните компании в прехода им към по-устойчиво бъдеще
Ниски емисии и висока износоустойчивост
Ефективни и универсални – пренасят горивната ефективност от магистралите към останалите пътища
Всички гуми от гамата предлагат клас B на ЕС за горивна ефективност в комбинация с високи нива на сцепление
Goodyear обяви пускането на пазара на нова продуктова линия, наречена FUELMAX ENDURANCE, отличаваща се с висока горивна ефективност и универсалност Тази гама гуми за кормилен и задвижващ мост осигурява иновативно решение за транспортни и логистични компании, чиито маршрути са и по магистрали, и по второкласни пътища (наричани междурегионални транспортни приложения).
Новата гама ще подкрепи хиляди европейски автопаркове и производителите на камиони в намаляването на техния въглероден отпечатък, като комбинира нивата на горивна ефективност, характерни за превозите на дълги разстояния, с издръжливостта, сцеплението и пробега, необходими за транспортните дейности по второкласната пътна мрежа. Компанията посочва, че новата продуктова линия е най-универсалната, която някога е произвеждала, и подчертава, че всички размери предлагат клас B за горивна ефективност, като същевременно осигуряват ненадминати характеристики за междурегионални транспортни приложения.

Дилемата за екологична устойчивост
Екологичната устойчивост е ключов въпрос за различните заинтересувани страни и сектори. Европейската комисия представи през декември 2019 г. Зелената сделка на Европа, която цели да я превърне в първия климатично неутрален континент до 2050 г. и включва амбициозната основна цел за намаляване на нетните емисии на парникови газове с поне 55% до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г.
„Автомобилостроителите, мениджърите на автопаркове и транспортните оператори са подложени на нарастващ натиск да постигнат стандартите за екологична устойчивост, докато работят при ниски нива на печалба. Регулаторите, инвеститорите и крайните клиенти изискват „чисти“ продукти да се транспортират по най-екологичния начин. За да се подпомогне реалният напредък за постигане на климатично неутрално бъдеще в толкова сложна среда като транспорта, екологичността и ефективността на дейностите трябва да вървят ръка за ръка, без да се увеличава сложността“, казва Грегори Бушарлат, вицепрезидент, отговарящ за продуктите за товарни автомобили в Европа на Goodyear. „С новите гуми FUELMAX ENDURANCE горивната ефективност, характерна за превозите на дълги разстояния, вече е достъпна за превозите по второкласната пътна мрежа. Те са ефективни и износоустойчиви, като осигуряват ниски вредни емисии и отлично сцепление, както и дълготрайна работа и голям пробег. С тази нова продуктова линия искахме да преодолеем пропастта между екологичната устойчивост и реалността в ежедневната дейност.“
Решението на Goodyear да предложи нова гама продукти, фокусирана върху горивната ефективност и издръжливостта, е в хармония с прехода към по-устойчив транспорт и нарастващото търсене на по-универсални продукти от страна и на транспортните компании, и на производителите на камиони.

Ефективност и дълготрайност
Като ново стандартно оборудване за нови камиони гамата покрива голямо разнообразие от транспортни приложения, като същевременно помага на производителите да понижат нивата на емисиите на новите тежкотоварни автомобили средно с 2% в сравнение с гумата с горивна ефективност от клас С.1 В съответствие с общите амбиции на Европа, емисиите на CO2 на новопроизведените товарни автомобили трябва да бъдат намалени с 15% след 2025 г. и дори двойно, с 30% към 2030 г. спрямо базовото ниво за 2019-2020 г.

Досега на транспортните оператори често се налагаше да избират между дълготрайност, голям пробег или горивна ефективност по отношение на гумите. Продуктът FUELMAX ENDURANCE е създаден, за да улесни избора на мениджърите на автопаркове, които търсят рентабилност и горивна ефективност, тъй като вече не са ограничени от типа пътища, по които се движат автомобилите им.
„Гамата FUELMAX ENDURANCE е новаторско решение в сектора на производството на автомобилни гуми и в транспортния сектор, тъй като е ефективна, универсална и осигурява както ниски емисии, така и отличен пробег и много добро сцепление,“ казва Мачей Шимански, маркетингов директор на отдела за продукти за товарни автомобили в Европа на Goodyear. „Намаляването на съпротивлението при търкаляне с 2% води до спестяване на около 1 тон емисии на CO2 и 400 литра гориво на камион годишно. В случай че парк от 100 автомобила премине от гуми от клас C към гуми от клас B с висока горивна ефективност, като например FUELMAX ENDURANCE, това би осигурило потенциални спестявания от 100 тона емисии на CO2 и 40 000 литра гориво годишно. Можете да си представите потенциала, който се крие в многочислените товарни автомобили и автопаркове.“

 

 

Основни области на развитие

При задаването на нови стандарти разработчиците на Goodyear се фокусираха върху балансирането на три конфликтни характеристики на гумите, за да осигурят висока горивна ефективност и ниски емисии без компромис с 1. пробега, 2. сцеплението и 3. универсалността.
Разработването на новата продуктова линия се основава на богатото наследство от технологии на Goodyear. Наред с това специализираните иновации за гумите за кормилния и задвижващия мост разширяват способностите за пестене на гориво на гумите Goodyear до по-широк спектър от пътища. Същевременно те осигуряват повече сцепление и голям пробег чрез здрава и универсална конструкция на гумата.
Гумите за кормилен мост FUELMAX S ENDURANCE съчетават доказаната IntelliMax технология на ребрата на Goodyear във варианти с 5 или 6 ребра с находчиво разпределение на ребрата и геометрия на каналите. Укрепващите мостове в раменните канали създават връзка при търкалянето на гумата, увеличавайки здравината на гумата и ограничавайки износването при движение по второкласни и градски пътища, където честото спиране и потегляне, съприкосновението с бордюри, интензивното завиване, маневриране и използване на спирачките увеличават натоварването на гумите.
Увеличената дебелина на протектора за избрани размери гуми за кормилния мост осигурява по-голям обем на износващия се материал, гарантирайки по-добро сцепление на по-късен етап от експлоатационния живот. Иновативният материал на протектора, осигуряващ ниски загуби на енергия, намалява генерирането на топлина, причинено от силите на въздействие върху гумите на кормилния мост. Някои от гумите за кормилния мост използват оптимизиран материал за страниците, който допринася за намаляване на емисиите и разхода на гориво, тъй като намалява огъването и деформацията на страниците при транспортни задачи по второкласни пътища.
В допълнение към иновативния материал на протектора, гумите за задвижващия мост са подложени на процес на допълнително втвърдяване на каучуковата смес за оптимизиране на съпротивлението при търкаляне. Конструкцията на протектора с посока на въртене на гумата включва голям брой дълбоки ламели, дълбоки централни канали и повече зацепващи ръбове за по-добро сцепление и по-ефективно отвеждане на водата.
Благодарение на комбинацията от изпитани и нови технологии всички гуми от гамата FUELMAX ENDURANCE осигуряват висока горивна ефективност (клас B), повишена здравина и добро сцепление в по-късните етапи от експлоатационния живот. Гумите за кормилния и за задвижващия мост имат сертификат 3PMSF и са оборудвани с RFID етикет, позволяващ свързаност със системите за управление и проследяване на гуми.

Повече екологична устойчивост чрез удължен експлоатационен живот чрез програмата Multiple Life Concept и интелигентни решения
Подчертавайки ангажираността на Goodyear към кръговата икономика, новите гуми FUELMAX ENDURANCE са напълно съвместими с програмата Multiple Life на Goodyear. Гумите за задвижващия мост ще се предлагат като премиум регенерати TreadMax с използване на процеса MoldCure, увеличавайки пробега и осигурявайки експлоатационните характеристики и предимствата на новия иновативен протектор при намалени разходи за гуми с до 30%.
В комбинация с интелигентните решения на Goodyear за наблюдение на състоянието на гумите, включително Goodyear TPMS, Drive-Over-Reader и най-новото решение DrivePoint, експлоатационният живот и горивната ефективност могат да бъдат значително подобрени. В подкрепа на транспортните компании в прехода им към по-устойчиво бъдеще.

дейност:

Галерия1

последна актуализация:
21.07.2022