НИС ПЕТРОЛ ЕООД – NISOTEC

<< Назад
контакти:
1407 София
бул. Никола Вапцаров 51А
 (+359 88) 237-80-04
 bgr.lubes@nis.eu
 http://www.nisotec.eu/bg
 

NISOTEC – разнообразие в избора и безкомпромисност в качеството на масла, смазочни продукти и технически течности

Дейността на НИС ГАЗПРОМ НЕФТ, част от която е НИС Петрол ЕООД, включва развитие, производство и продажба на масла  и технически течности. Широката гама на продуктите на NISOTEC се състои от над 170 вида продукти и 500 различни артикула, сред които са масла за моторни превозни средства, масла за селскостопански и строителни машини, индустриални масла, различни смазочни материали и технически течности. Смазочните материали с марката NISOTEC се произвеждат от най-високачествени суровини и в сътрудничество със световноизвестни производители на добавки като Lubrizol, Infineum, Afton, BASF, Arteco, Rhein Chemie и RohMax, както и с производители на базови масла като ExxonMobil, Neste Oil, Yubase и други. Качеството на маслата NISOTEC се потвърждава от одобренията на най-известните производители на моторни превозни средства и двигатели: Mercedes-Benz, Volkswagen, MAN, Volvo, Cummins, Mack и Renault. Бизнес стратегията и визията на компанията са основани на интегрираната система за управление на качеството: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 и OHSAS 18001:2007. Многобройни експлоатационни тестове проведени с двигатели или оборудване за големи потребители доказват, че моторните масла NISOTEC могат да се използва за много по-дълъг период от препоръчителните работни часове или препоръчаният пробег от страна на производителите на машини, което директно намалява разходите за поддръжка. Това потвърждават и експерти на клиентите.
Отличен пример в това отношение са моторните масла за удължен пробег. NISOTEC FAVORIT EURO SAE 10W-40 e висок клас моторно масло на синтетична основа от групата масла XHPD
(-eXtra High Performance Diesel Oil). Предназначено e зa смазване на най-модерните дизелови двигатели с висока ефективност, вложени в камиони, aвтобуси и всички типове селскостопанска, строителна и минна механизация, отговарящи на стандартите EURO IV, V и VI, ограничаващи емисиите на отработени газове. Продуктът е формулиран с високоефективни компоненти, които осигуряват отлична течливост при ниски температури, стабилен вискозитет при високи температури, контролирана летливост и икономия на гориво. Новата авангардна система за добавки, благодарение на ниското съдържание на сулфатна пепел (Low Ash), позволява по-голяма продължителност на работа и по-висока ефективност на системата за третиране на отработените газове, като например филтър за частици (DPF).
От своя страна NISOTEC FAVORIT UHPD SAE 5W-30 и SAE 10W-40 са моторни масла на синтетична основа с изключително високо ниво на експлоатация от групата UHPD (Ultra High Performance Diesel Oil). Формулирани са с високоефективни базови масла и усъвършенстван пакет добавки, което гарантира високо ниво на защита за всички части на двигателя. Препоръчва сe зa смазване на дизелови двигатели с атмосферно пълнене или турбокомпресорси, вградени в автобуси и товарни превозни средства, строителна, минна и селскостопанска механизация. Благодарение на изключителния пакет добавки и избора на базови масла, това масло предоставя значително удължени интервали за смяна. Поради изключителната си устойчивост на триене, маслото с вискозитет SAE 5W-30 осигурява допълнително спестяване на гориво (FE – fuel efficiency). Тези масла не са предназначени за превозни средства с двигатели с филтри за частици (DPF).
През 2012 г. NISOTEC стана лидер на пазара на смазочни материали в Сърбия. Освен в Сърбия продуктите NISOTEC се продават в осем страни. Това са България, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Румъния и Албания. В региона продуктите се продават чрез 20 дистрибутора, а в Румъния, България и Босна и Херцеговина – чрез дъщерни дружества на NIS и мрежа от бензиностанции на компанията. За разлика от много конкуренти, маслата NISOTEC предлагат най-доброто съотношение между цена и качество.
 

Продукти Масла с високо съдържание на SAPS* Масла с ниско съдържание на SAPS*
Масла с удължен пробег NISOTEC FAVORIT UHPD SAE 5W-30
NISOTEC FAVORIT UHPD SAE 10W-40
NISOTEC FAVORIT EURO SAE 10W-40
Масла с нормален пробег NISOTEC FAVORIT PLUS SAE 10W-40
NISOTEC FAVORIT SAE 15W-40
NISOTEC FAVORIT SAE 20W-50
NISOTEC FAVORIT E9 SAE 15W-40
NISOTEC FAVORIT E9 SAE 10W-40

*SAPS – сулфатна пепел, фосфор и сяра

 

дейност:
* Широката гама от продукти на NISOTEC се състои от над 170 вида продукти и 500 различни артикула, сред които са масла за моторни превозни средства, различни смазочни материали и технически течности;

* Качеството на маслата NISOTEC се потвърждава от одобренията на най-известните производители на моторни превозни средства и двигатели: Mercedes-Benz, Volkswagen, MAN, Volvo, Cummins, Mack и Renault;

* В Румъния, България и Босна и Херцеговина продуктите с марка NISOTEC се предлагат чрез дъщерни дружества на NIS и мрежа от бензиностанции на компанията.
последна актуализация:
10.05.2019