ШЕЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД

<< Назад
контакти:
1505 София
бул. Ситняково 48, Сердика Офиси, ет. 8
 0800 13 483
 euroshell-bg@shell.com
 http://www.shell.bg
 

Заплащане на горива и услуги с карти euroShell

Картите за гориво на Shell са с над 50-годишна история и от 26 години на българския пазар. Услугата предоставя сигурен и ефикасен начин за зареждане на горива и използване на допълнителни услуги за всяко превозно средство и за целия автопарк на една компания. Тя може да бъде използвана на всички бензиностанции от веригата Shell, както и на обекти на специално подбрани партньори на компанията. 2500 бензиностанции в Европа са оборудвани за камиони с високодебитни колонки, високи навеси, паркинг, AdBlue и удобства за водачите.
Различните стокови категории карти дават възможност за зареждане на всички видове горива и AdBlue, консумативи за автомобила, пътни и магистрални такси, пътна помощ и сервиз с денонощна асистенция на български език, ферибот, комбиниран превоз ROLA (камион върху влак), почистване на камиони и цистерни. Водачите могат да се възползват и от душове, стаи за почивка и специални оферти за храна.
Предоставянето на карта euroShell става след изготвяне на индивидуална оферта към фирмата и сключване на договор. Броят на картите е свързан с нуждите на фирмата, а практиката е да бъдат издавани на регистрационния номер на автомобила.
Картите са тип Chip&PIN и се получават от клиентите до една седмица след подписването на договора за услугата. Стандартният срок на валидност е четири гoдини. Срокът на отложеното плащане е посочен в договора, а фактурираните суми се заплащат по банков път или чрез директен дебит.
Shell работи в партньорство с FDE, един от най-големите агенти в Европа, който предлага услугата възстановяване на ДДС и акциз за клиентите на euroShell Card с предмет на дейност международен транспорт. ДДС може да се възстанови само за 14 дни след фактурирането (нетно фактуриране), което подобрява паричния поток.
Освен за възстановяване на ДДС клиентите могат да кандидатстват и за възстановяване на част от платения акциз върху дизеловото гориво в редица европейски държави. Картата подпомага контрола над автопарка чрез онлайн платформа с лесен за използване интерфейс на български език. С нея картите могат да се управляват в реално време. Чрез платформата те могат да бъдат блокирани временно или за постоянно, преиздавани или да се поръча нова карта. Компаниите могат да задават разнообразни лимити, както и да получават справки и електронни фактури според нуждите им.
Заплащането на пътни и магистрални такси е съобразено с нуждите на превозвачите, които може да се възползват от едно бордово устройство за повече от една държава (EETS) или от договор с конкретен пътен оператор. Към момента на издаването на каталога бордово устройство за една държава покрива Португалия, Испания, Франция, Белгия и тунелите Liefkenshoek (между Белгия и Франция) и Herren (Германия), както и Австрия от началото на 2019 година. Също така, Shell закупи 15% от доставчика на EETS услуги Toll4Europe, с което даде заявката да бъде ключов участник в трансформацията в посока едно устройство за пътищата в Европа. С картата euroShell ще може да се заплаща българската пътна такса.
Специален отдел за пътни услуги консултира клиентите кое решение е най-добро за техните релации и съдейства с необходимите документи и регистрации.
Поддържа се безплатна телефонна линия на български език с Център за работа с клиенти и Отдел за пътни такси, на която всички заинтересувани могат да получат информация за предлаганите услуги. Клиентите имат търговски представител, който предоставя индивидуални професионални консултации.

дейност:
* Картата euroShell може да бъде използвана на всички бензиностанции от веригата Shell, както и на обекти на специално подбрани партньори на компанията в Европа и Русия;

* Заплащане на пътни и магистрални такси с едно устройство за повече от една държава или за конкретен пътен оператор;

* Освен за възстановяване на ДДС клиентите могат да кандидатстват и за възстановяване на част от платения акциз върху дизеловото гориво в редица европейски държави.
последна актуализация:
09.05.2019