ТЕРМО ПРО ЕООД

<< Назад
контакти:
1592 София
бул. Искърско шосе № 13
 (+359 2) 960-14-31
 http://www.thermoking-bg.com
 

Термо Про – официален партньор на Thermo King за България

Като оторизиран гаранционен и извънгаранционен сервиз на марката монтираме, поддържаме и ремонтираме агрегати Thermo King, като в някои случаи поддържаме и агрегати от други марки. От 1 януари 2021 година Термо Про ЕООД пое и бизнеса у нас с техника на марката за контейнерни превози по вода (marine business).

Предлагаме няколко продуктови линии хладилни агре гати от Thermo King
Най-масовите агрегати са моделите със задвижване на компресора от двигателя на автомобила, използвани основно в по-малките превозни средства, за градска и междуградска дистрибуция – т.нар. Last Mile Cold Chain Logistics.
Това са моделите: „V“ (100/200/300/500/600/800), „C“ (150, 250, 350, 450), а гамата допълват агрегатите, задвижвани на ток, от фамилии „B“ и „Е“, които се вграждат в случаите, когато двигателят на МПС не позволява куплиране на хладилен компресор или пък автомобилът е изцяло електрически, без ДВГ. Новост е моделът V1000 (едно и двутемпературна версия) с компресор, задвижван от двигателя на камиона и с капацитет 10 000 W при нула градуса. Това го прави най-мощния агрегат на пазара в този сегмент и позволява охлаждане на товарно помещение с дължина до 8,5 метра.
За превозните средства, използвани изключително за междуградска логистика на дълги и среднодълги дистанции, когато шофьорите трябва да почиват на места, където няма възможност да се включи стационарно електрозахранване, препоръчваме агрегати с дизелов двигател от серията „Т“ (560/600/800/1000/1200) – еднотемпературни и двутемпературни

 

Серията агрегати ADVANCER

За хладилни полуремаркета предлагаме еднотемпературни и мултитемпературни агрегати от гамата SLXi-200/ 300/400 и Spectrum, както и последния модел на Thermo King от 2020 – Advancer.
Серията агрегати ADVANCER (А-360, А-400 и А-500) e с нова и революционна архитектура и вече се радва на сериозен интерес. Тя съчетава характеристики, каквито досега пазарът не е виждал, с по-ниски общи разходи за експоатация и интелигентна свързаност. Advancer достига за 18 до 40% по-късо време зададената темпера– тура, поддържа я много прецизно (точност до 0,2°С при А-500) и е с най-големия въздушен поток от машините на пазара, достатъчен дори за полуремаркета дълги 15,6 метра. Advancer се отличава от всички други машини на пазара с променливия си въздушен поток и при него скоростта на вентилаторите не зависи от оборотите на двигателя на агрегата. Регулируемият дебит на въздуха позволява по-ефикасно охлаждане на всякакъв тип товари при оптимален разход на гориво.
Това е постигнато с нова архитектура, ползваща мек хибрид, с електрическо 48V задвижване на вентилаторите. Компресорът на Advancer се задвижва директно от доказалия се ДВГ Yanmar, който при вариантите A-400/500 е с електронно управление на оборотите. Единственият ремък в агрегата задвижва модул, който и при най-ниски обороти на двигателя произвежда необходимото електричество, за да работят вентилаторите на агрегата (външни и вътрешни) на максимален режим. Advancer напълно оправдава името си с новата модулна архитектура, опростена конструкция, около 30 на сто по-добър КПД от конкурентите и с до 24% по-нисък разход на гориво. Агрегатите са 40 кг по-леки от предшествениците си и със значително по-ниско разположен център на тежестта. С новата конфигурация, 38% по-малко компоненти и 2/3 от броя на предишните връзки в хладилната инсталация, Advancer е значително по-лесен за сервизиране и ремонтопригоден. След наистина големия пазарен успех на Advancer клиентите с най-голямо нетърпение очакват и мултитемпературната версия.

дейност:
ТермоПро е официален партньор на Thermo King за България и е познат като пазарен лидер при хладилните агрегати за камиони, ремаркета/полуремаркета, пикапи, бусове и автомобили. Доставяме хладилни и климатични агрегати за превозни средства на вносители и търговци на товарни и пътнически транспортни средства, и на доставчици и производители на хладилни надстройки и ремаркета/полуремаркета, а също и на крайни клиенти, които имат изискванeто превозните им средства да са оборудвани с агрегати Thermo King.
последна актуализация:
21.07.2022