ВОЛВО ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД – камиони Renault Trucks

<< Назад
контакти:
1331 София
бул. Сливница 630
 http://www.renault-trucks.bg
 

Renault Trucks

Производителят предлага превозни средства от 3,1 до 120 тона за различни транспортни дейности: превози на дълги разстояния, дистрибуция, строителство, тежки строителни дейности, автомобили за комунални дейности и др. Нова кормилна колона позволява регулиране на позицията и наклона на кормилото. Нови модулни седалки дават възможност за пълна гъвкавост на настройките и избора на комбинации. Матракът на леглото „Serenity“ е с 13% по-дебел и с двойно повече пружини. Може да се поръча и матрак с мемори пяна. Новите Renault Trucks T, T High и C са стандартно оборудвани с LED светлини, които осигуряват по-добро възприемане на контрастите и цветовете, с което подобряват значително видимостта през нощта и безопасността. А животът на LED източника надхвърля до тридесет пъти този на конвенционалната крушка.
Допълнителното LED осветление на вратите прави по-безопасно влизането и излизането от автомобила нощем. За оптимална безопасност на водачите, товарите и на участниците в движението, на разположение са опции като механично устройство срещу проникване, камери и сензори за присъствие, осигуряващи отлична видимост на пешеходци и велосипедисти.
За намаляване с до 3% разхода на гориво допринасят подобрената аеродинамика, новата версия на Optivision, оптимизираната система за круиз контрол с два избираеми режима на шофиране – Eco on и Eco off. Новата функция Pulse and Glide поддържа скоростта на автомобила около зададената в диапазон +/– 2 км/ч.
Гамата за превози на дълги разстояния включва модела T, препоръчван за регионален и национален транспорт, и T High, който е по-подходящ за международни превози. Камионите и влекачите и от двата модела съчетават предимството на ниските експлоатационни разходи с надеждност и безопасност. И двата модела са удобни и приятни за управление.
Допустимата пълна маса на соло машините Т и T High е в диапазона 18/19 до 26 тона, а на композициите – до 60 тона. Флагманът T High се комплектува с най-големия двигател от гамата на производителя – тринадесетлитровия редови шестцилиндров DTI 13 с мощности 440, 480 и 520 к.с. Кабината му е широка 2,5 метра, с висок покрив и с равен под.
Кабините за Т модела са дневна, нощна и дневна с легло и стандартен покрив, както и спална с легло и висок покрив. При Т изборът от двигатели е по-широк: освен DTI 13 е възможно комплектуване с 11-литровите DTI 11 (380, 430 и 460 конски сили), известни с горивната си икономичност.
Стандартното оборудване на Renault Trucks T и T High е с гуми от клас А, най-ефективните на пазара по отношение на икономията на гориво.
В гамата К са машините за работа в екстремни (кариери, кал, наклони), които поставят и най-високи изисквания. В без това солидната рама са предвидени множество възможности за допълнително усилване. Задължителни условия за работа в най-тежки условия са големият просвет, големият челен ъгъл на заход, както и щитовете отдолу, предпазващи оборудването от удари. По същите съображения дъното на стоманените резервоари за гориво е на 515 мм над пътя. Всички К автомобили са с блокируеми диференциали. Влекачите са 2- или 3-осни, а шаси-кабини има и в 4-осно изпълнение.
Гамата С за транспорт, свързан със строителството, се състои от модели за по-малко общо тегло (до 26 т за соло автомобили и до 44 за композиции) и за по-тежки товари (до 33 т за соло машини и до 100 за композиции). Задвижващите агрегати са DTI 13 и DTI 11 за тежките, докато за по-леките са на разположение DTI 11 и DTI 8 (250 до 320 к.с.). Кабините са дневна, нощна и дневна с легло, спална с легло и висок покрив + средна кабина със стандартен покрив за по-леката линия.
Гамата D за дистрибуция и комунални дейности е с най-много подвидове: D и електрическият му събрат D ZE са в категорията 7,5 до 18 тона (соло машина), в по-тежката категория, до 26 тона, са D Wide и неговата електрическа алтернатива D Wide ZE. Докато за електрическите версии много се говори и пише, D Wide CNG е пример за практично и ефективно решение, което у нас експлоатира от няколко месеца една от най-големите фирма за събиране на отпадъци.

дейност:
През 2021-а Renault Trucks обнови гамите T, T High, C и K. Значителните подобрения на комфорта при шофиране и в кабината, безопасността и ефективността са най-важното развитие след пълното обновяване на моделите през 2013 г.
последна актуализация:
21.07.2022