БУЛАВТО АД

<< Назад
контакти:
9009 Варна
бул. Владислав Варненчик 262
 (+359 52) 50-09-60
 (+359 52) 50-09-60, 50-62-26
 884-50-70
 varna@bulauto.com
 http://www.bulauto.com
 

Black Line

След като стъпи успешно на българския пазар, FORD TRUCKS вече е хит и на западноевропейските пазари, с оторизирани дилърства и добре развита сервизна мрежа.  
F-MAX, флагманът при влекачите, който спечели престижната награда Камион на 2019 г., през 2021-а се сдоби с две нови модификации: лимитираната серия Black Line и удължената версия L, отговаряща на всички изисквания на клиенти, на които до този момент не успяваше да отговори.
Ford вгради уникалната функция Eco+ Mode във всички версии на F-MAX. Тя ограничава мощността на двигателя от 500 к.с., на 450 к.с. посредством команда на шофьора от таблото или чрез мобилното приложение от флийт мениджъра. Това позволява да се ограничи разходът на гориво с до 8%, при мисии, при които не е необходима пълната мощност. Така камионът реално разполага с два двигателя. Конфигурацията е същата: двигател 12,7 л., 500 к.с., 2500 Нм, 12-степенна автоматична предавателна кутия ZF от най-новото поколение и мощна двигателна спирачка с 400 кВт, в комбинация с интардер до 1000 кВт. Изключително просторната кабина, разработена специално за транспорт на дълги разстояния, е с равен под, широка е 2,5 м, вътрешната ѝ височина е 2,16 м. Разполага с огромни багажни отделения, всичко е лесно достъпно за водача, а панелът с инструменти е ясен и информативен. Между множеството полезни функции са и Eco-Roll, адаптивен круиз контрол и GPS-базирана система „MAX Cruise“, която управлява двигателния тракт съобразно терена.
Лимитирана версия Black Line e снабдена с изключително луксозно вътрешно оборудване в черно и синьо и уникална външност, заимствана от легендарния Ford GT.
Версията L осигурява по-дълго междуосие и резервоари от 1350 л., което намалява разхода на гориво и позволява на клиентите да изминат до 5000 км с едно зареждане.
Въведени са и множество опции, които не фигурираха в модела до момента. Компанията запази в продуктовата си гама и предишните модели 1848T и 1842T, изключително ефективни и подходящи за регионален транспорт.
Втората линия транспортни средства е подходяща за превозване на стоки по шосе. Те се разделят на две категории според мисията, която изпълняват. Камионите от серията за шосеен транспорт са подходящи за дооборудване с различни видове надстройки: комунални, хладилни, брезентови и твърди фургони, контейнеровози, пожарни и различни други, предназначени за всякакъв вид задачи. Първата категория са комуналните, където с надеждността и съотношението между качество и цена, Ford продължава да държи лидерската си позиция и е основен партньор на българските общини и фирми, свързани с комунални дейности. Във втората категория са камиони за разнос и дистрибуция на стоки. В този сегмент през 2021-ва Ford предложи множество подобрения като автоматичната предавателна кутия, завиваща трета ос и много други опции, както и възможност за вграждане и на различни двигатели. Отделните модификации са оборудвани с два дизелови двигателя:
* 9-литров Ecotorq, 6-цилиндров, с мощност 330 к.с. при 1900 об./мин, въртящ момент 1300 Нм при 1200-1700 об./мин; 9+1-степенна механична предавателна кутия (модел ZF 9S 1310);
* 12,7-литров Ecotorq, 6-цилиндров, с турбокомпресор с променлива геометрия (VGT), мощност 420 к.с. при 1800 об./мин, въртящ момент 2150 Нм при 1000–1300 об./мин.
Стандартното окачване е механично, пневматичното отзад е опция. Кабината е на пневматично окачване. Вариантите за кабини са много, с опции като климатик, водна печка, суха печка (стандартно оборудване за всички спални кабини), ADR оборудване, асистент при потегляне по наклон, спирачен асистент, сензори за автоматично включване на светлини и на чистачки, и други

 

Серия Строителство

През 2021 г. Ford се доказа като надежден партньор и на фирмите в строителния бранш, като зае лидерски позиции на пазара на камиони за строителство. Доставените на водещи фирми модели 4142D, 3542D, 4142M, 3542DC и 1833D, оборудвани с различни видове надстройки като самосвали, бетоновози, бордови с кран, контейнеровози, водоноски с голям капацитет, доказаха своята здравина, надеждност и ефективност дори в най-тежки условия. За първи път беше доставен и усиленият кариерен вариант 4142 – XD.
Изненадващо приложение намери вариантът 4142D при зърнопроизводителите – с 30-кубиковата си самосвална надстройка той осигури пряка връзка от полето до мястото на разтоварване, без да се налага претоварване в междинен пункт.
В зависимост от изискванията на мисията, Ford вече покри изцяло сегмента с мощности от 330 к.с. до 480 к.с, както и с различни видове механични и автоматични предавателни кутии от последното поколение на ZF.

дейност:
Официален вносител на товарните автомобили FORD TRUCKS за България, извършва продажба, гаранционен и извънгаранционен сервиз на пълната гама автомобили с тази марка и предлага и оригинални резервни части за тях
последна актуализация:
21.07.2022