Thermo King с три нови революционни модела Advancer на IAA

14.09.2022

Thermo King с три нови революционни модела Advancer на IAA

Thermo King, лидер в решенията за температурен контрол в транспорта и бранд на Trane Technologies, ще представи на изложението IAA Transportation 2022 в Хановер три нови революционни модела за охлаждане на ремаркета от серията Advancer.Това са мултитемпературния Advancer Spectrum, системата за рекуперация на енергия Advancer AxlePower и електрическият Advancer-e, работещ без двигател.

Трите нови хладилни системи за ремаркета разширяват портфолиото на Thermo King Advancer A-Series, което е известно със своята производителност, стабилен контрол на температурата, изключитлна ефективност на системата и свързаност с автопарка.

Advancer Spectrum предлага по-високо ниво на производителност в многозонови температурни конфигурации, отличавайки се с прецизно управление на температурата и намалени разходи за гориво и експлоатация.
Новият Advancer Spectrum разполага с 48V DC мека хибридна технология, която вече е налична за температурни конфигурации в две отделни товарни зони по време на едно и също пътуване, с прецизно управление на температурата и контрол на предварително зададена зона.

Advancer Spectrum въвежда ново ниво на производителност на многотемпературното ремарке Advancer A-Series, с най-бързото в класа си възстановяване и сваляне на температурата, и с най-високия хладилен капацитет. Advancer Spectrum осигурява до 30% намалени разходи за гориво в сравнение със средния пазарен клас. Архитектурата на модулите понижава честотата на сервизните услуги с до 30% като намалява и непланираната поддръжка с до 60%.

Новите дистанционни изпарители, проектирани по поръчка, носят допълнителен капацитет в отдалечената зона, увеличавайки максимално гъвкавостта и ефективността на операциите за клиентите. Благодарение и на изцяло новия мултитемпературен контролер Advancer, потребителите са в състояние да управляват прецизно температурата, като същевременно получават информация в реално време за това как работи уредът, каква е ситуацията в температурните зони и колко гориво използва уредът.

Advancer Spectrum е първата мултитемпературна система за ремаркета на пазара, предлагаща пълна яснота за нивата на гориво и за разхода му. Клиентите имат достъп до информация за разхода на гориво и до други данни, както чрез уреда, така и дистанционно с телематика, което им позволява да оптимизират своя автопарк по иновативен начин. Наблюдението на автопарка е заложено като стандарт, тъй като Advancer Spectrum се предлага с 2-годишна пълна услуга за двупосочна телематична свързаност.

Ефективната система на Advancer Spectrum значително намалява CO2 отпечатъка за клиентите с емисии от двигателя си, които са значително по-ниски от максимално допустимите в-новите стандарти за емисии NRMM Stage V. Версията Whisper Pro предлага нива на звука, отговарящи на наложените стандарти на PIEK, като по този начин отговаря на най-строгите разпоредби за шум и за тихи доставки в града по всяко време на деня и нощта. Устройствата Advancer Spectrum са съвместими и с решения за алтернативни източници на енергия като AxlePower или Envirodrive.

Advancer AxlePower улавя изразходваната енергия от оста и е автономен източник на енергия за хладилния модул. Интелигентната система за генериране на енергия на Advancer AxlePower доставя мощност, необходима за работа на хладилния агрегат на ремаркето, като преобразува енергията, гегерирана от оста на ремаркето по време на рутинната работа на превозното средство. Разработена в партньорство с BPW, специалисти в ходовата част на автомобилите и транспортните услуги за мобилност, Advancer AxlePower е напълно интегрирана, независима от влекача система, съчетаваща оста ePower на BPW с хладилния агрегат Thermo King и с батерийна технология за съхранение на енергията.

Системата съхранява енергията, генерирана докато превозното средство се движи или спира, във високоволтова батерия и я използва повторно за захранване на хладилния агрегат. Това позволява изцяло електрическо и автономно охлаждане на ремаркето. Батерийният пакет, в зависимост от конфигурацията, осигурява средно пет часа автономност на хладилния агрегат за покриване на стационарни операции.

AxlePower се отличава с интелигентното си управление на мощността, което контролира включването и изключването на генераторите. Advancer AxlePower също така минимизира съпротивлението от влекача, предоставяйки на водача и мениджъра на автопарка видимост за производителността си в реално време.

Възможността за улавяне и повторно използване на енергията прави системата Advancer AxlePower идеалното решение за бъдещето и увеличава устойчивостта на всички видове транспортни курдове с ремаркета. С безшумна работа и без емисии на CO2 от хладилния модул, когато работи на батерия, тази технология позволява на клиентите да извършват устойчиви доставки на дълги разстояния, както и вътрешноградски доставки с ниско ниво на шум, включително в зони с ултраниски емисии и в градски райони.

Advancer-e е изцяло електрически хладилен агрегат за ремарке, без двигател и без емисии. Проектиран да ускори навлизането на въглеродно неутрални ремаркета, Thermo King Advancer-e има безмоторна и електрическа архитектура, с добавени всички необходими характеристики, които правят Advancer A-Series една от най-ефективните хладилни системи за ремаркета на пазара.

Advancer-e е с автономна мощност и е съвместим с всички основни алтернативни източници на енергия, включително Advancer AxlePower, алтернаторната и инверторна технология на Frigoblock - Envirodrive, с батерия EnergyPack на Thermo King и стс стационарно захранване, когато ремаркето е в депото.

Със своята изцяло електрическа архитектура, устройството Advancer-e може да намали въглеродния отпечатък на ремаркета с до 10 тона CO2 годишно. Advancer-e е съвместим с всеки влекач за вътрешноградски доставки или за задачи на дълги разстояния, когато се комбинира с правилното решение за енергийна технология на Thermo King.

Гъвкавостта на Advancer-e позволява на транспортните компании да бъдат с няколко крачки пред постоянно променящото се законодателство за намаляване на емисиите. Комбиниран с контролер от A-серията и с интуитивна телематика, Advancer-e предоставя устойчивост и ефективност при контрола на температурата, които са основни стратегически приоритети за много транспортни компании, поели към пълната електрификация.

<< Обратно към новините