Thermo King ще предлага изцяло електрически решения до 2023-а

16.09.2021

Thermo King ще предлага изцяло електрически решения до 2023-а

Глобалният лидер в транспортното хладилно оборудване инвестира повече от 100 милиона долара в evolve - ново изцяло електрическо портфолио от продукти, предназначени за Северна и Южна Америка, и EMEA.Thermo King, бранд на Trane Technologies (NYSE: TT) обяви, че ще инвестира повече от 100 милиона долара през следващите три години, за да достави напълно електрически продукти във всеки сегмент на студената верига до 2023 г.

Изцяло електрическото портфолио на компанията, с марка evolve ™, ще включва електрически хладилни решения за камиони, ремаркета, железопътен, въздушен и морски транспорт в регионите на Северна Америка, Латинска Америка и Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

Новото портфолио е в съответствие с целите на клиентите за преминаване към по-устойчиви решения за техния автопарк, и ще спомогне за напредъка в ангажиментите на Trane Technologies за устойчивост до 2030 г., включително за Gigaton с цел намаляване на емисиите на парникови газове за клиенти с 1 милиард метрични тона.

С добавянето на нови продукти към еволюиращото портфолио, електрическите решения ще бъдат налични във всеки сегмент на студената верига в EMEA до 2023 г. и в Америка до 2025 г.

„Смелите решения за по-устойчив свят са в основата на нашата стратегия. Продължаваме да правим иновации, за да помогнем за намаляване на въглеродния отпечатък върху операциите на клиентите ни“, каза Пол Камути, главен директор по технологиите и устойчивостта на Trane Technologies. „Развиващото се портфолио е основано на постоянните ни усилия да помогнем на клиентите да намалят въздействието върху околната среда и да постигнат целите си за устойчивост.“

Глобалният лидер в решенията за контрол над температурата вече предлага изцяло електрически продукти като E-200 за доставка на средна дистанция и последна миля, и изцяло електрическите климатични инсталации TE-18 и Athenia за обществен автобусен транспорт.

Успешно лансиран в Европа, Близкия Изток и Африка през 2020 г., Advancer е с 30% по -икономичен при разхода на гориво и може да работи с различни източници на енергия като брегова мощност, хибриди, задържаща батерия и осев генератор. В региона на Америка подобрената електрическа архитектура на Precedent използва брегова и ще премине полеви изпитания с клиенти по-късно тази година. Тези иновации ще проправят пътя за изцяло електрически хладилни агрегати и ремаркета с нулеви емисии в двата региона.

„Нашият опит в електрификацията позиционира Thermo King като надежден партньор за уважавани лидери в индустрията като Isuzu, Tesco, Mercedes-Benz, и технологични компании като ELMS, Gatik и BPW, които продължават да намират нови начини за иновации на студената верига“, каза Карин де Бонд, президент на Thermo King Americas.

„Чрез тези стратегически партньорства ние сме в състояние да продължим напредъка си в решенията за устойчиво захранване и електрифицирани предложения на продукти, които отговарят на изискванията на клиентите, регулаторните и екологичните изисквания в нашата индустрия и в света."

Предоставянето на електрически решения за сгради, домове и хладилен транспорт е част от цялостния подход на Trane Technologies за намаляване на въглеродните емисии в индустриите, които обслужва, и за посрещане на предизвикателството Gigaton за по-устойчиво бъдеще и подпомагане на беземисионните градове.

<< Обратно към новините