Тирол продължава борбата срещу транзитния трафик

06.03.2020

Тирол продължава борбата срещу транзитния трафик

Правителството в Тирол вече представи календар на блокчек проверките за втората половина на тази година. Това е част от мерките в борбата срещу транзитния трафик.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Тирол продължава да пренебрегва препоръките на еврокомисаря по транспорта за облекчаване на забраната и дори планира да въведе още по-строг контрол.

Тирол определи още 15 дати за блокчек проверки на граничен пункт Neu Kufstein. Както признава ръководителят на регионалното правителство Гюнтер Платер, те са предназначени за ограничаване на транзита.

Вече две години блокчек проверките са съществена спасителна мярка за гарантиране сигурността на трафика и на доставките в особено критични дни за Тирол. Ние продължаваме да се борим с транзитния трафик и с всичките му последици, като по този начин защитаваме местните жители, засегнати от транзитния тормоз, каза Платер.

Датите за блокчек проверките през втората половина на 2020-а са 6, 13, 20 и 27 юли; 5 и 27 октомври; 3, 8, 12, 19, 26 ноември; 2, 3, 9 и 10 декември.

Адина Валеан, еврокомисарят по транспорта, след среща с представители на правителствата на Австрия, Италия и Германия по казуса Бренер, призова Тирол да облекчи съществуващите забрани за движение на камиони в региона. Те включват ограничения за тежкотоварни автомобили, които бяха удължени в началото на тази година.

Изглежда, намесата на Валеан обаче има обратен ефект. Тирол не само няма да спре забраните, но и ще засили контрола върху спазването им, съобщава местният всекидневник Tyroler Tageszeitung. По този начин регионалното правителство иска да окаже натиск върху Брюксел и Германия да прехвърлят част от товарите в сухопътния транспорт към железниците.

<< Обратно към новините