Тирол удължава забраната за камиони

15.01.2020

Тирол удължава забраната за камиони

От август 2019 г. насам камионите с дължина над 12 метра не могат да напускат магистралите A12 и A13 в Тирол.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Забраната трябваше да бъде въведена за период от няколко месеца. Регионалното правителство обаче реши да я удължи.

Забраната за тежкотоварни превозни средства с дължина над 12 м (с полуремарке) все още е в сила в Тирол. Тя включва и бензиностанции близо до Fritzens/Wattens и Innsbruck-Süd, както и шофирането до тях. Това означава пътища A12 и A13, а също и L223 и B182, които водят до гореспоменатите локации.

За обекти в района на Fritzens/Wattens забраната се прилага от понеделник до събота от 6,00 до 10,00, а край Innsbruck-Süd тя е от понеделник до събота от 7,00 до 18,00 часа. Забраната бе въведена миналата година с пилотна продължителност няколко месеца и трябваше да изтече на 14 януари тази година. Тиролското правителство обаче реши да удължи ограничението до 30 юни 2020 г., информира германският транспортен портал verkehrsrundschau.de.

Правителството на Тирол обосновава решението си с „опасни ситуации и огромни затруднения“, които са резултат от големия брой превозни средства на бензиностанциите.

Тази забрана е мярка, насочена към осигуряване нормалното функциониране на местната общност и безопасността на движението по пътищата.

Ограничението не важи само за превозни средства, чийто маршрут завършва или започва във Fritzens/Wattens и Innsbruck-Süd.

<< Обратно към новините