RIO дигитализира Volkswagen Group Logistics

02.10.2019

RIO дигитализира Volkswagen Group Logistics

RIO, дигиталният бранд на TRATON GROUP, ще подкрепи логистиката на Volkswagen Group Logistics като цифровизира техническите процеси в групата. Новото сътрудничество цели да постигне значителни икономии чрез въвеждането на по-видими и ефективни процеси.

Volkswagen Group Logistics GmbH & Co. OHG е една от логистичните компании в Германия с най-голям оборот. Само в Европа тя координира ежедневно 18 000 превоза с камиони в широка мрежа от доставчици, производста, пазари и дилъри. Group Logistics управлява непрекъснато увеличаващия се поток от материали и стоки заедно с 13 бранда на групата. Затова е било необходимо ефикасно и надеждно IT решение за посрещане на новите предизвикателства.

Нашият бранш е твърде комплициран Планираното сътрудничество с RIO ще ни позволи да продължим с дигитализацията на транспортния сектор. Искаме да контролираме и да изчистваме процесите, докато те не станат съвършени. Оптимизирането чрез допълнително намаляване на празните курсове ще ни помогне и да постигнем целите си за защита на климата, каза Томас Зернечел от Volkswagen Group Logistics.

Повече от 150 спедитори работят с Volkswagen Group. В бъдеще всеки камион в тази мрежа трябва да бъде регистриран в една дигитална среда. RIO ще създаде основата за новите цифрови услуги. Марката разработва "облачно" базирана логистична платформа от 2016 г., за да подкрепи всички страни по веригата за доставки при дигитализирането на бизнеса. RIO не зависи от производителя и затова може да се използва във всички марки камиони.

Сега RIO ще разработи услуги по поръчка на Volkswagen Group Logistics, за доставка на части чрез уеб сайтовете на Volkswagen Group (входяща логистика) и доставка на напълно сглобени превозни средства (изходяща логистика). Това включва проследяване на пратки, както и интегриране на различни системи за събиране и използване на данни - например за управление на доставките, таксуването на товари и контрола над контейнерите.

<< Обратно към новините