OMV отбелязва 20 години успешно присъствие на българския пазар

02.10.2019

OMV отбелязва 20 години успешно присъствие на българския пазар

OMV е първата компания в България, въвела нов модел на бензиностанция като многофункционален център за услуги с висококачествено гориво. Общата стойност на инвестициите, които OMV е направила българския пазар е 400 млн лв. През годините OMV е инвестирала около 6 милиона лева в социални и обществени инициативи.

OMV отбелязва 20 години от откриването на първия си обект в България под мотото „OMV – 20 години повече от бензиностанция“. До момента веригата разполага с 94 бензиностанции в страната. Със своя пазарен дял компанията се нарежда сред най-големите инвеститори в страната, като OMV България е инвестирала близо 400 милиона лева. В обектите на OMV България работят повече от 1400 души, а за последните 20 години компанията е създала около 20 000 работни места в собствената си верига и партньорите.

През своята 20-годишна история OMV България винаги е била посветена на социално значими каузи, включително опазване на околната среда, подкрепа за деца в неравностойно положение, както и много други. Компанията участва активно в местни инициативи във всички региони на страната. Това заляга и като един от основните бизнес принципи на OMV за грижа и отговорност към природата и социалната среда.

Като част от корпоративната си социална политика, OMV България подкрепя множество благотворителни организации и различни каузи, като „SOS Детски селища“, „Карин дом“, и други инициативи. Общата стойност инвестирана в различни общественозначими проекти за тези 20 години е приблизително 6 милиона лева.

Компанията определя тенденциите на пазара на горива и е първата в България, която въведе концепцията за бензиностанция като многофункционален център за услуги. В България OMV беше първата бензиностанция, която започна да предлага различни удобства на своите клиенти, като детски площадки и автомивки, както и 24/7 продажба на винетки, WI-FI, банкомати, OMV услуги за плащане на сметки, включително застраховки, билети за събития и други услуги. Всичко това идва в допълнение на собствената марка ресторанти и магазини на OMV - VIVA.“Щастлив съм да отбележим 20-годишнината на OMV в България – време, през което реализирахме идеята за бензиностанцията като мултифункционален център за услуги. Приоритет на компанията е грижата за клиентите, за да превърнем нашите обекти в предпочитано място за среща на съвременното мобилно поколение. Всеки месец обслужваме над 15 милиона клиенти. Голяма част от тях минават през OMV за своето VIVA кафе, сутрин преди да отидат на работа. Плащат битови сметки и данъци, закусват и обядват, купуват подарък. Освен с разнообразие на предлаганите услуги, ние се гордеем с осигуряване на първокачествени горива и продукти за автомобила“, каза Дечебал Тудор, Ритейл мениджър „Вече 20 години OMV e повече от бензиностанция, защото всичко, което правим, е в името на нашите клиенти. Благодарим на всички, които ни се довериха и продължават да ни подкрепят”, допълни той.

Клиентите на OMV разчитат на най-висок клас продукти и услуги през тези 20 години. Компанията беше първата в България, която внесе 100 октаново гориво на пазара от рафинерията си в Австрия. Тя беше първата, която въведе горива със стандарти Euro 4 и Euro 5 много преди те да бъдат законово изисквани на пазарите в региона. Горивото OMV MaxxMotion 100plus е единственото, което изпълнява най-високите изисквания за качество на Worldwide fuel charter (категория 5).
„Постоянно правим иновации и внасяме подобрения с цел осигуряване на най-високо качество на продуктите и услугите, които предлагаме, като изпълняваме обещанието, което сме дали на нашите клиенти – We Care More. “, каза Тудор.

По случай 20 години на българския пазар, OMV стартира редица инициативи и атрактивни предложения при зареждане на горива, с които да благодари за доверието и лоялността на клиентите си.

OMV АД

OMV произвежда и маркетира петрол и газ, иновативни енергийни и последно поколение нефтохимични решения по отговорен начин. С консолидирани приходи от 23 млрд. евро и персонал от над 20 000 души през 2018 г., OMV АД е една от най-големите индустриални компании в Австрия. В сектор „Проучване и Добив“, OMV притежава силни бази в Румъния и Австрия и балансирано международно портфолио с позиции в още райони включително Русия, Северно море, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион. Дневното производство през 2018 г. е приблизително 427 000 нефтени барела. В сектор „Рафиниране и Маркетинг“, OMV оперира три рафинерии с годишен рафиниращ капацитет от 17.8 млн. тона с повече от 2 000 бензиностанции в десет държави. OMV поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия; дъщерното дружество Gas Connect Austria (GmbH) оперира газопреносна мрежа в Австрия. През 2018 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 114 TWh. Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната стратегия на компанията. OMV планира да инвестира 500 млн. евро в иновативни енергийни решения до 2025 г.

OMV България

OMV навлиза на българския пазар преди 20 години, като днес има 94 бензиностанции в цялата страна. OMV е многофункционален център за услуги. Основната дейност на компанията е търговията на дребно и едро с петролни продукти. Бензиностанциите OMV имат собствена марка ресторанти и магазини - VIVA. Те предлагат широка гама от продукти за ежедневна употреба, както и прясно приготвени храни и напитки. До 2019 г. OMV инвестира в България около. 400 милиона лева. В момента служителите, работещи на бензиностанциите OMV в страната, са над 1400 души.

<< Обратно към новините