Nokian Tyres Intuitu - цифрова система за мониторинг на гуми

13.09.2019

Nokian Tyres Intuitu - цифрова система за мониторинг на гуми

Nokian Tyres направи първите стъпки към дигиталното управление на гумите в реално време. Nokian Tyres Intuitu съчетава екипирани със сензори умни гуми с мобилно приложение, което записва данните от гумите, като информира потребителя за важна информация като налягане и температура на гумите.

Nokian Tyres Intuitu използва IoT сензори, които са инсталирани в гумите. Първата версия на сензорите ще изпраща данни за налягането на гумите и тяхната температура, които ще бъдат предавани чрез приложението към мобилното устройство и облачно пространство за съхранение на данните. Тъй като Nokian Tyres Intuitu може да помогне за предотвратяване на повреди на гумите като подсигурява, че работните параметри са оптимални, Nokian Tyres ще предоставя удължена гаранция за потребителите на мобилното приложение, които регистрират гумите си.

Nokian Tyres Intuitu ще бъде представена на изложението Agritechnica през ноември 2019, а продуктът ще е наличен за закупуване през 2020 г. Като с всеки дигитален продукт и тук има потенциален път за допълнителни приложения и разширена функционалност. Измерване на износването на гумите и интегриране на Nokian Tyres Intuitu в софтуера на използваните машини например вече е част от визията.

Въпреки че Nokian Tyres Intuitu е първа стъпка към по-големи възможности, то вече предоставя полезни данни, които да помогнат за поддръжката на автопарка, вземането на решения и постигане на най-добрия възможен пробег от инвестицията в гуми.

<< Обратно към новините