Акция: проверка на камионите в Германия на 12 септември

28.08.2019

Акция: проверка на камионите в Германия на 12 септември

На 12 септември 2019 година ще има общонационален ден за проверка на товарните автомобили в Германия.

Износени гуми, неизправни спирачки, претоварени ремаркета или уморени шофьори - това е само малка част от разнообразната палитра на докладите от полицейския контрол на пътя и в частност на водачите на товарни автомобили. Последствията често са тежки инциденти на пътищата и магистралите. През миналата година, според статистиката на пътните инциденти в Германия са станали почти 29 000 пътни инциденти с камиони, в които са загинали общо 762 души.

За да се намали броят на произшествията, полицията иска да се засили чувствително контрола на камионите в цялата страна. Това обяви министърът на вътрешните работи на федералната република Ханс-Йоахим Гроте на 26 август в Кил.

На 12 септември на територията на цяла Германия ще бъдат разположени общо до 5000 полицаи. Служителите на реда са били специално обучени да извършват проверки на товарни автомобили. Министърът на вътрешните работи Гроте каза, че акцията не е само за залавяне на нарушители и налагане на глоби. Целта по-скоро е да се инициира диалог с шофьорите и спедиторскте фирми, за привличане вниманието към опасностите. Ще бъдат проверявани времето за управление и почивка на шофьорите, техническото състояние на превозните средства и обезопасяването на товара.

<< Обратно към новините