Паркингът на Капъкуле отворен и за леки автомобили

13.08.2019

Паркингът на Капъкуле отворен и за леки автомобили

Турските власти на ГКПП Капъкуле на границата с България подготвят мерки за бързото преминаване, без натрупване на опашки, на масово завръщащите се от ваканция в Турция турски граждани в европейските страни.

В рамките на системата, разработена от Министерството на търговията, Агенцията за турските граждани в чужбина и роднинските общности, с нареждане на валията на Одрин Екрем Джаналп за пръв път тази година край Капъкуле ще бъде обособен паркинг, на който се предвижда леките автомобили и пътниците да изчакват за влизане на граничния пункт.

Паркингът ще бъде върху площ от около 45 декара с капацитет 1750 леки автомобила. Пътуващите ще получават номера на влизане в парка и ще изчакват, почивайки си, да преминат на митницата. От екрани, поставени на мястото, те ще получават информация за реда си за преминаване на митницата.

Съоръжението, което е изградено за товарни автомобили разполага с тоалетни, места за почивка, телевизори, безплатен интернет, а също и с детска площадка.

„Приключихме приготовленията за безпроблемното и недълго чакане на границата на нашите граждани. Проведохме разговори с българските власти на Капитан Андреево, за да сведем до минимум времето за преминаване, а именно около 350 коли на час, за което ни обещаха,че ще се постараят. Целта е да облекчаваме както обикновените пътници, така и шофьорите на товарни автомобили“, каза Туна Тургай, помощник министър на търговията.

Според турските източници, в края на тази седмица предстои интензивен поток от пътници и леки автомобили на границите към България, който се очаква да продължи около 3 седмици.

<< Обратно към новините