Scania организира Ден на климата

02.08.2019

Scania организира Ден на климата

Като демонстрация на ангажираност в борбата срещу изменението на климата и постигането на целите от Парижкото споразумение, Scania призовава да бъде въведен Ден на климата.

Акцентът ще бъде върху провеждането на допълнително обучение за климатичните промени на служителите на Scania. Денят на климата ще се проведе на 20 септември и ще предшества срещата на върха на ООН за климата, която е в Ню Йорк. На този ден операциите в централния офис на Scania, както и в производствените обекти и местните звена на Scania по целия свят ще спрат за един час. В този час служителите ще научат повече за изменението на климата и компанията ще се възползва от идеите на всички служители за това как Scania може да подобри работната си устойчивост във всеки аспект от дейността си.

„Бизнесът играе важна роля в борбата с изменението на климата. Не можем да останем безучастни и да чакаме другите да предприемат действия. Бих искал да предизвикам и други компании да действат и се надявам заедно да постигнем резултати“, каза президентът и изпълнителен директор на компанията Хенрик Хенриксон.

Scania се ангажира да насочи прехода към устойчива транспортна система. Денят на климата е стъпка към изпълнението на тази мисия. Scania непрекъснато работи за минимизиране на емисиите, генерирани от своите продукти. Сред конкретните цели на компанията са да намали емисиите на CO2 с 50% в сухопътния си транспорт и операции до 2025 г., да премине към безопасно и екологично електричество до 2020, и да продължи да предлага най-широката гама от продукти на пазара, които работят с алтернативи на изкопаемите горива.

<< Обратно към новините