Bridgestone Европа придоби TomTom Telematics​​​​​​​

04.04.2019

Bridgestone Европа придоби TomTom Telematics​​​​​​​

Bridgestone Европа, дъщерно дружество на Bridgestone Corporation за Европа, Близкия Изток и Африка, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обяви финализирането на придобиването на TomTom Telematics – водещ доставчик на решения за цифрови автопаркове в Европа, за 910 милиона евро.

За първи път обявено на 22 януари 2019, придобиването вече премина съответните етапи на регулиране и получи както пълно одобрение от акционерите на TomTom, така и положителен отговор от работния съвет на компанията.

Придобиването надгражда предишната работа на Bridgestone за подсилване на цифровите услуги на компанията. Telematics, европейски лидер в индустрията с двуцифрен растеж, се вписва в стратегията на Bridgestone и разширява обхвата му в сферата на мобилните решения, които правят управлението на автопарковете по-ефективни и ефикасни.

Telematics ще оперира като самостоятелен бизнес, използвайки високата пазарна стойност на Bridgestone, голямата клиентска база, както и глобалната търговска мрежа на компанията. Мениджърският екип на TomTom Telematics остава непроменен и планира да използва инвестициите и възможностите на Bridgestone за ускоряване на текущите цели за растеж в Европа и други региони по света, където TomTom Telematics присъстват.

Основната цел на TomTom е да остане номер едно в Европа и да затвърди лидерската си позиция в световен мащаб в сферата на услугите за управление на автопаркове. Обединяването на двете компании ще осигури нови печеливши възможности и ще донесе стойност за клиентите.

„Сключването на тази сделка е важен етап за прехода на Bridgestone от производител на гуми до лидер за мобилни решения“, заяви Паоло Ферари, изпълнителен директор и президент на Bridgestone за Европа, Близкия Изток и Африка и изпълнителен вицепрезидент на Bridgestone Corporation.

 „С нарастващото търсене на мобилност на автопарковете управителите им се нуждаят от надежден и иновативен партньор, който да им помогне да повишат ефективността си чрез увеличаване на производителността и минимизиране на общите разходи за собственост. Сега Bridgestone и TomTom Telematics заедно имат инструментите, знанията и опита, за да изпълнят тези изисквания. Ние отбелязваме създаването на лидер за решения за автопаркове, който ще поведе нашата индустрия към бъдещето на мобилността", допълни Ферари.

„Щастливи сме, че Bridgestone оцени таланта и уменията на TomTom Telematics и възнамерява да разшири бизнеса до пълния му потенциал. Бих искал да пожелая на всички наши колеги в Telematics успешно бъдеще с Bridgestone", каза Харолд Годайн, изпълнителен директор на TomTom.

<< Обратно към новините