Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

03.04.2019

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

Финландският производител на гуми Nokian Tyres подготви два нови продукта за летните пътища на Централна и Източна Европа: Nokian Powerproof и Nokian Wetproof. Тези съвременни гуми вече са високо оценени в сравнителни тестове на водещи автомобилни списания. Гумите са налични за покупка от пролетта на 2019 г.

Променливите летни условия и различните пътни настилки, не само в България, но и в цяла Европа са предизвикателство за шофьорите. Температурни вариации от над 40 градуса между студените пролетни дни и горещините в разгара на лятото, съчетани с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, които могат да се адаптират към различните условия. Лятната гума Nokian Powerproof, проектирана за бързо шофиране, овладява всички форми на лятото, като постига и отличен баланс.

Според Мика Хакинен, двукратен световен шампион във Формула 1, новата Nokian Powerproof осигурява изключително добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Тези характеристики, очаквани от качествената гума, дават увереност по време на шофиране и допринасят за безопасността. Изключително стабилното и предсказуемо управление с Nokian Powerproof дава спокойствие при смяна на платната на магистрала, така и при по-резки спирания. Контактната зона на гумата работи прецизно на мокри магистрали и на нагрети от лятното слънце градски булеварди, а здравата структура осигурява дълготрайност на гумата. Големият избор от размери на тази гума с изключителна висока производителност (Ultra-High Performance, UHP) включва 51 продукта от 17 до 20 инча, със скоростен индекс W (270 км/ч) и Y (300 км/ч).

Nokian Powerproof получи оценка „ОБРАЗЦОВ“ в теста за летни автомобилни гуми на немското AutoBild Allrad, достигайки до втора позиция. Списанието отбелязва високата производителност на Nokian Powerproof върху всякакви настилки, особено отличните ѝ характеристики за управление на мокро. В немското списание Gute Fahrt Nokian Powerproof е с оценка „Препоръчано от Gute Fahrt“ и с четвърта позиция в тестовете. Списанието отбелязва доброто държание на гумата на мокър път, както и най-високата производителност, спиране и управление на мокро, много добро сцепление, добро представяне на аквапланинг. Nokian Powerproof е получила и „Оценка за производителност“ от независимата организация TÜV SÜD, която отбелязва нейната многофункционалност и цялостно представяне.

С новата Nokian Wetproof шофирането е безопасно и комфортно дори и в дъждовни дни
Внезапният и проливен летен дъжд може да бъде много опасен, довеждайки до аквапланинг, особено когато в коловозите се събере повече вода. Новата Nokian Wetproof е враг на аквапланинга, защото притежава отлична способност да спира на мокро и е много устойчива на аквапланинг. Шофирането с нея е лесно и комфортно дори в дъждовни дни. Nokian Wetproof, чието разработване е отнело повече от 4 години1, осигурява по-високо ниво на безопасност, стабилно представяне и допълнителен комфорт при лоши пътни условия.

„Nokian Wetproof предоставя възможно най-добрата комбинация от свойствата на гуми за мокра и суха настилка. Успяхме значително да подобрим сцеплението с влажна повърхност и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предоставим п за клиентите ни, които шофират в мокро време. Разработването ни отне повече от 4 години, по време на които тествахме множество прототипи из цяла Европа.“, обяснява Ярно Рaутиo, продуктов мениджър на Nokian Tyres.

Протекторът е разделен на две функционални зони. Технологията Dual Zone Safety предлага отлично съчетание за представяне и на мокро, и на сухо. Зоната за стабилност/Stability Zone, разположена от външната страна, осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност, докато зоната за сигурност на мокро/Wet Safety Zone от вътрешната страна подобрява сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг. Допълнителна сигурност за дъждовното време предлага каучуковата смес Aqua Hybrid от ново поколение със силика, която осигурява отлично сцепление на мокро и намалява разхода на гориво.

Новите Nokian Wetproof се предлагат в следните скоростни категории: T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), общо 46 продукта с размери от 14 до 20 инча.

Nokian Wetproof е победител в тестовете на Auto Motor und Sport и ACE Lenkard
В теста на престижното немско списание Auto Motor und Sport, Nokian Wetproof изпреварва премиум конкурентите с представянето си на мокра настилка, като е най-добра при спирането на мокро. Гумата е похвалена за надеждното управление, което предоставя на суха настилка, както и за това, че с нея управлението е лесно. В летен тест за автомобилни гуми, проведен от автомобилното списание ACE в сътрудничество с Германската Асоциация за Технически Прегледи - GTÜ и австрийската ARBÖ, новата Nokian Wetproof е класирана като „силно препоръчителна“. Гумата е показала най-добри резултати при спиране на мокро, устойчивост на аквапланинг и почти перфектно странично управление на мокро.

TÜV SÜD удостои Nokian Wetproof с „TÜV Оценка за производителност“, която удостоверява, че Nokian Wetproof се представя добре спрямо премиум конкурентите си по отношение на качество и представяне.

<< Обратно към новините