Nokian Tyres е сред най-устойчивите компании в света за 2019 според RobecoSAM

01.03.2019

Nokian Tyres е сред най-устойчивите компании в света за 2019 според RobecoSAM

Финландците бяха отличени в категория Silver Class в годишника за устойчивост на RobecoSAM за 2019, публикуван през февруари. RobecoSAM е експерт в сферата на устойчивостта и годишната му оценка се счита за особено надежден и изчерпателен източник на информация за това как устойчивите практики биват интегрирани в различни компании по света.

Nokian Tyres е единствената финландска компания от сегмента „Автокомпоненти“, достигнала до отличие Silver Class. Общо 39 компании бяха оценени в този сегмент. През 2018-а Nokian Tyres бе отличена с Bronze Class. За своя „Годишник за устойчивост 2019“ (Sustainability Yearbook 2019) RobecoSAM е оценил над 2600 публични компании, ползвайки информация за 2018 г.

Годишната оценка за корпоративна устойчивост на RobecoSAM се фокусира върху материално значимите фактори, които влияят върху стойността на компанията. Сред тях са: способност на компанията да прави нововъведения, да привлича и задържа таланти, както и да повишава оперативната екологична ефективност – фактори, които са важни и за инвеститорите, защото влияят пряко върху конкурентната позиция на компанията и нейното дългосрочно финансово представяне.

„Радваме се да видим, че усилията ни в различни области на устойчивостта дават добър резултат. Отдадени сме на дългосрочни цели и тези признания ни окуражават да продължаваме в същата посока и да поддържаме добрата работа“, каза Теппо Хуовила, вицепрезидент „Качество и устойчиво развитие“ в Nokian Tyres.

Ето от какво са горди в Nokian Tyres:

8% по-ниско съпротивление при търкаляне
Съпротивлението при търкаляне на гумите Nokian е намалено средно с 8% за периода 2013-2018 в сравнение с показателите за предишните години. Измерението на тези 8% за гумите, продадени от компанията през 2018 г., е намаляване на емисиите на въглероден диоксид с еквивалента емисии, които биха произвели 65 000 леки коли за една година.

Елиминиране на опасностите за здравето
Nokian Tyres е пионер в елиминирането на потенциални опасности за здравето, причинени от суровините. Първи в тази индустрия се отказаха от употребата на високоароматни масла. Използват възобновяеми суровини като рапично масло за зимните гуми и масло от бор за летните, а също така и активно търсят нови решения.

Слънчева енергия
Инсталирани са слънчеви панели в склад за гуми на Nkian във Вермонт, САЩ. Соларните панели генерират възобновяема и чиста енергия за нуждите на сградата и цялата дейност, която се извършва в нея.

<< Обратно към новините