Nokian Heavy Tyres увеличава с 50% производствения капацитет

15.01.2018

Nokian Heavy Tyres увеличава с 50% производствения капацитет

Nokian Heavy Tyres Ltd, част от групата Nokian Tyres, ще инвестира около 70 млн. евро в завода си в град Нокия, Финландия през следващите три години. С увеличаването на капацитета ще бъдат наети още около 50 човека за производството на тежки гуми.

"Международният пазар за тежки гуми се разви положително и продажбите ни се увеличават. Искаме да подкрепим и растежа на нашите клиенти чрез увеличаване на производствения капацитет на нашата фабрика в Нокия, Финландия. Тя е естествен избор на място благодарение на квалифицирания персонал и възможността за производство на висококачествени продукти в модернизираната фабрика", казва Ману Салми, вицепрезидент на Nokian Heavy Tyres.

Целта е да се увеличи максималният капацитет за производство на гуми от приблизително 20 милиона килограма до 32 милиона.Nokian Heavy Tyres Ltd също е подписала споразумение с местния синдикат за повишаване на конкурентоспособността чрез по-голяма гъвкавост. Споразумението, което е в сила до края на 2020 година, мотивира персонала да развие множество умения.

"Искаме да се развиваме с фокус върху обслужването на клиентите, безопасността и качеството. Предприемаме тази важна стъпка заедно с нашия ангажиран персонал", казва Салми.

Nokian Heavy Tyres е световен лидер на пазара в областта на гуми за работа в горски условия. Oпитът на компанията с променливите сезони, тежката северна среда и дългосрочните усилия за разработване на продукти, насочени към внимателно подбрани сегменти, направиха Nokian Heavy Tyres една от водещите марки в света за производство на модели гуми за специални приложения. Продуктите на Nokian Tyres са известни с изключително високото си качество, гарантиращо дълъг живот и функционалност за разнообразни приложения и условия.

<< Обратно към новините